jennysofie.blogg.se

Mitt liv som sambo med Jens och tvåbarnsmamma till Ida och Stina.

Söta pepparkakor

Kategori: Allmänt

Bilder från lucia. 
 
 
  
    
 
Klicka på bilderna för att se dom större.  

På bättringsvägen

Kategori: Allmänt

Ida är betydligt piggare. Medicinen tycks fungera. På torsdag ska kuren vara slut och vi ska tillbaka på ett återbesök och höra hur det ser ut. Jag och Jens är friska förutom att Jens fortfarande hostar efter, ja vad det nu var han hade.
Stina är snorig och har feber till och från. Men där har nog tandsebissingarna med saken att göra.
En tand har kommit fram och nästa kommer nog inom de närmsta dygnen. 
 
I lördags var jag, pappa, Emma och Stefan till Sundsvall. Emma och Stefan skulle in på Ikea för att köpa glas till bröllopet i sommar. Farfar hade tagit fel på skor och tagit pappas när dom åkte hem på juldagen. Så vi åkte in i bergsåker för att byta tillbaka. 
Trots att vi var cell-lös enligt farfar (vi hade med oss en släpvagn in på deras gård som han inte trodde vi skulle få därifrån eftersom det inte gick att vända på gården) Backade Stefan ut oss därifrån och vi åkte på fyndlagret och jag köpte ett vitrinskåp som nu står i matrummet. Just nu är den i obehandlad furu. Men tanken är att den ska bli vit och att jag ska byta utt konpparna mot några andra. 
 
Igår var det nyårscup i kuben. Långsele hade två lag och jag spelade i andra laget.
Trodde inte jag skulle vara med överhuvudtaget då jag inte kunnat träna så mycket två sista veckorna innan cupen eftersom vi har varit sjuka här hemma.
Även fast det inte gick särskillt bra för oss var det roligt ändå. Det är fem år sedan jag spelade match sist och jag hade glömt vad roligt det faktiskt är. 
För förstalaget gick det bättre. Dom tog sig till semi och i den matchen vet jag inte hur det gick för jag åkte hem innan den spelats klart.
Fotbollsgymnasiet vann hela cupen i alla fall kunde jag se på Ruifs hemsida. 
 
Idag ska vi efter barnen sovit åka till deras farmor och hälsa på. Och lämna igen micron vi fick låna. Nu efter jul står det en ny på plats. Vi måste ha varit snälla i år. 
 
 
Grattis fotbollsgym! 

Val eller byte av vårdcentral

Kategori: Allmänt

Har precis fyllt i blanketterna för byte av vct. Det blev Sollefteå tillslut som drog det längsta strået.
Jag var lite inne på att byta till Lidens vct men nu byter vi alla till Sollefteå i stället.
Nu ska vi bara byta distriktsköterska och tandläkare så blir nog det här bra. 
 
 

Nu får det vara nog!

Kategori: Allmänt

Ida har sedan hon hade öroninflammation dragits med en minst sagt besvärlig hosta.
Vi har varit ner till distriktsköterskan som sa att allt låter så fint.
Idag ca två veckor senare åkte vi på vct och det visade sig att läget är inte alls fint. Hon har lunginflammation och öroninflammation. Öronen som vi skulle få komma tillbaka med efter första svängen efter 6 veckor. Den kallelsen fick vi aldrig trots det att vi sagt till. Båda barnen har feber. Jag och jens känner oss halv klen vi med. Men nu tackar vi ragundas vård och hoppas att västernorrland kan erbjuda bättre.

Julafton

Kategori: Allmänt

Vaknade 07.30 hos Emma och Stefan. Jag och Stina sov där och Jens och Ida sov hos mina föräldrar. Vi packade ihop oss och promenerade över till mamma och pappa för frukost.
Efter att vi ätit och plockat undan åkte jag, Ida och pappa till Långsele. Tre julblommor och lite annat fickvi med oss därifrån.
Efter att ha lämnat av två utav blommorna på vägen och fikat hos Mählers började klockan bli mycket. 
Vi åkte hem till mamma och lämnade av Ida där och fortsatte därefter mot Sundsvall för att hämta upp farmor och farfar. Stannade till för att lämna av den sista blomman hos Nisse och Birgitta. Och fikade.
Väl framme i Sundsvall höll vi nästan inte på att få med oss allt.
Farmor och farfar tar julklapparna på allvar och det var tur att vi tagit mammas och pappas bil. Trångt blev det minst sagt.
Väl hemma igen hann vi inte mer än att bära in klapparna så stod maten serverad. Ida var väldigt sugen på julklapparna och möblerade om i högen. Dags för tomten.
Min farfar fick äran i år.
Ida blev lite blyg när tomten kom men det släppte i och med att hon fick första julklappen. Vi har föreviga allt på film. :-)
Tror alla var nöjda med vad dom fick. Men mest nöjd var Ida med sitt lego duplo som hon lekte med hela kvällen.
Julfirandet fortsatte med glögg och diverse. 
En mycket god jul har vi haft.
 
 

Sista rycket

Kategori: Allmänt

Idag var jag ute tillsammans med alla boende i Sollefteå tror jag, och inhandlade årets sista julklapp.
Jens, Ida och morfar var också med.
Nu är jag äntligen klar och det känns så skönt!
Bara två dagar kvar nu. :-) Det jag ser mest fram emot med årets jul är att se Ida öppna sina klappar. Hon har hållits länge nu. Mormor och morfar har alla julklapparna liggandes på golvet i vardagsrummet. Som det kliar i dom små fingrarna :-) 
 
I morse när vi vaknade skyndade vi oss på med kläderna, snabbåt frukost och åkte iväg till Idas kompis Wildah för massa lek och bus. Tyvärr vaknade vi så sent så dom hann inte leka så länge.
Dom flesta affärerna i Sollefteå stängde redan klockan 13.00 så vi fick klä oss och skynda iväg för att plocka upp morfar.
Men vi bestämde att vi skulle ses mera i morgon :-)
 
Imorgon eftermiddag, efter att vi varit ner till Wildah, och barnen sovit lunch. Packar vi in oss i bilen igen och åker till min syster och Stefan för uppesittarkväll med min familj och familjen Tengström. Där blir vi kvar tills på tisdag (förutom någon resa hem emellan) då vi åker till Per och gunnel för mer julfirande.
 
Sara är hemma nu och jag hoppas vi hinner ses något innan hon måste bege sig till sthlm igen. Vi skulle ha träffats idag men jag tror Ånge resan drog ut på tiden :-) 
 
Just nu ligger jag i sängen och kikar på körslaget i väntan på något bättre att se. Jens skruvar med pelletspannan (från helvetet) Är så trött på hans prat om denna uppvärmining nu så jag tror det blöder ur öronen på mig ;-)
Hoppas det inte jävlas alltför mycket för honom och att han blir nöjd med allt när det är klart.
Han har köpt något extra extra till det stackars liket så att den ska vara mer eller mindre självgående. Om jag nu förstod honom rätt (?)
Barnen sover. Ida var jätte trött redan vid middagen men kämpade fram till 18.30 då Jens gick och la henne.
Stina är täppt i lillnäsan och hade det kämpigt och var ledsen hon med innan hon tillslut somnade.
 
 
 
 
 
 
 

Dagen

Kategori: Allmänt

Hade Marie här på kaffe i förmiddags. Hon berättade att dom hade en insamlinga av kläder, gardiner, skor mm nere på forshallen till dom nyinflyttade på hallvägen och torget.
Samlade ihop en påse med mestadels vinterkläder (stickat) och två par skor och åkte ner med det.
Hemskt att se barnen gå utan kläder när det är kallt ute. Hoppas det kommer till användning.
Det fick bli dagens goda gärning.
Efter lunch somnade Ida och jag och Stina klädde på oss och åkte ner på ica för att köpa en blomma till grannen.
Åkte därefter och drack en kopp kaffe hos Marie. Får passa på att ses innan jul :-P
Nej nu ska jag ta och klä på mig och barnen och åka ner och ta ut pengar för att göra rätt för mig. Sedan hälsa på barnens farmor.
Får se om grannen är hemma så jag kan lämna blomman också.
 
 
 
 
 

Gör om gör rätt

Kategori: Allmänt

Jens har åkt in på akuten i sollefteå igen. Han är fortfarande inte bra efter penicillin-kuren. Hoppas dom hittar vad som är felet denna gång och inte bara skriver ut någon medicin så dom blir av med honom ett par dagar.
Tycker sjukvården har blivit ganska slö. Hur kan man skriva ut en medicin utan att kunna tala om vad som är fel och sedan skriva lunginflammation på burken(?)
Är det nu så att han har det så varför blev han inte bättre på medicinen, och varför kunde man då inte tala om att det var så när frågan ställdes.
Många frågor utan svar..
 
Stina har det jobbigt hon med..Är små tänder på gång och hon har jätte ont. Alldeles svullen i munnen och biter i allt hon kan få tag i. Nu fick hon en alvedon för två timmar sedan och sover för tillfället.
Ida är inne på sitt rum och leker. Ska alldeles snart göra henne sällskap. Vi har varit ute och åkt snowracer och hon tjuter av glädje när det går fort ner för backen. :-) Tror jag ska ta med henne och snowracern till slalombacken imorgon. 
Nu blir jag bjuden på kaffe och muffins av henne :-) så nu har jag inte tid med det här mer.
 
 

 
 
 
 
 

Julbord

Kategori: Allmänt

Är påväg till gålsjöbruk med mamma, pappa, Emma och Stefan. Julbord står på menyn. Barnen är hemma hos mamma och pappa med g-farmor och g-farfar som vi hämtade i sundsvall tidigare idag. Det blir nog bra det här. Bara pappa inte får som han säger skolios från det trånga baksätet. ;-P

Nu igen?

Kategori: Allmänt

Vi har Ida mellan oss i sängen. Hon sover oroligt och snarkar. Halvtäppt låter hon också. Precis så som hon brukar göra innan hon blir sjuk. Måtte det gå över och vi får hålla oss friska i jul. 
 
Älskade barn..
 
 

Baka baka liten kaka..

Kategori: Allmänt

Fyra kanelkakor blev det. Har varit ner med dom på förskolan nu. Vi behöll ½ själv utav den kaka jag gjorde igår och  glömde framme en stund. Vi smakade utav den förut när vi fikade med barnens farbror. Den var helt okej även fast den glömdes framme. Nu ska jag passa på att vila en stund innan jag ska väcka våran pepparkaksgumma :-) 
 
 

Du gamle indian

Kategori: Allmänt

För ett par veckor sedan var vi hos barnens farmor och hälsade på. Ida höll till och lekte inne i vardagsrummet.
Efter en stund kommer hon springandes och ser jätte lycklig ut. I handen har hon en indian.
-"Titta, titta mamma, pappa, det är morfar!"
Ja jag kan faktiskt också tycka att det var ganska likt.
 
Morfar? Indian?
 

I bakartagen

Kategori: Allmänt

Andra kanelkakan för idag är inne i ugnen för gräddning. Den jag gjorde igår kväll lämnade jag på bänken för att den skulle svalna innan jag kunde lägga den i en påse. Givetvis glömde jag bort den och åkte till en kompis. 2-3 timmar senare upptäckte jag den. Tror jag måste ut i kylan och ner på ica då jag står och faller på två ägg..
Nu ska vi dricka kaffe med barnens farbror som kom hem inatt från skolan. 
Slänger in lite nya bilder.
 
 
 

Lucia

Kategori: Allmänt

Imorgon kväll ska vi på förskolan och titta när Ida sjunger med sina kompisar. Pepparkaksgumma ska hon vara :-) Väldigt fin tyckte hon att hon var i klänningen hon fick låna av Joline. Vilket hon såklart var också :-)
Har bakat en kanelkaka idag och ska göra två till och ta med till dagis imorgon.
Hoppas det kommer mycket folk och tittar och att det blir mildare så barnen kan lussa ute som det är tänkt. :-)

Drömmer mig bort

Kategori: Allmänt

Sitter och funderar på uppbyggnaden utav min rabatt som jag ska påbörja till våren. Roligt! :-) Jens har tagit hem playstation 3 så han lär väl sitta med det ikväll.
Nu blir det en paus från rabatten. Beck på 4an.

Lördag

Kategori: Allmänt

Ida har somna sent hela veckan och därför även vaknat sent. 08.30 vaknade vi. Därefter vill hon ha välling i sängen och titta lite på "bompa" och morna sig lite.
Men nu måste vi få tillbaka lite rutiner. Därför har jag ställt klockan på 07.00.Misstänker Ida kommer inte vara allt för glad när mamma kommer in och väcker henne. Vällingen är nog bara att glömma. Får hon välling somnar hon säkert bara om. Nej, vi ska upp och äta frukost tillsammans.
Efter det ska hon få följa med mig ut och hjälpa till att sätta upp granen som Jens och Per hittade idag. Fast hon lär förmodligen leka med sin hink och spade :-) 
Idag har jag fyllt på pelletsförrådet, skottat uppfarten och småplockat lite inne. Efter att vi varit hos farmor och Per blev Ida så ledsen när vi skulle hem så jag lovade henne att vi skulle klä granen inne. Så det har vi också gjort idag. 
Nu ska jag bara köpa gardiner upp så är det jul riktigt här hemma. 
Barnen sover och jag ska ta och göra mig klar för sängen jag med. 
Blev inga bilder idag. Ska försöka komma ihåg det tills imorgon. 
 
 
 

Snygg tjej!

Kategori: Allmänt

Ida fick en ny mössa av mig tidigare i veckan. Idag fick hon en tidig julklapp av mormor och morfar. En overall.
Så nu är hon riktigt klädd och välldans fin vår tjej :-)
Hon har haft byxa och jacka innan hon fick overallen idag. Men det är mer praktiskt och bli inga glipor med en overall.
Ska försöka hitta ett par riktiga vantar till Stina på fredag. Hon har ett par skinntossar med ull i och jag har sett att det även finns vantar. 
Kommer inte ihåg vad det var för märke på overallen och orkar inte ta mig upp ur sängen för att kolla det nu heller. 
Mössan köpte vi på kappahl. 
Bilder kommer sedan. Ska ta lite kort ute imorgon när vi ska ut och leta gran. Även Jens skulle försöka ta sig upp ur sängen och följa med. 
 

Penicillin

Kategori: Allmänt

Var till Sollefteå sjukhus idag och Jens fick äntligen medicin. Sju dagar ska han äta den. Hoppas han snart blir bättre. Det börjar kännas mer än fånigt nu, men vi måste ställa in Sundsvall och södra berget igen. Sundsvall blir det på fredag ändå och julhandla. Men Jens känner att han inte orkar mer än så. Vi åker någon gång i början på nästa år istället. När alla är pigga och krya.

Julhandla

Kategori: Allmänt

Jag vill till Sundsvall och julhandla. Köpa klappar men också utebelysning i massor! ;-) 
En gran vill jag också ha. Som ska stå ute. Pappa skulle säga till mig när han skulle ut så att jag kunde åka med. 
Men gjorde han det, nej det gjorde han inte. 
Men får se om han måste iväg ut en gång till. Mamma såg inte sådär jätte positiv ut när hon såg den. 
"Vart har du varit och stulit den där vägruskan då?"  
Får se hur Jens känner sig till veckan och om han orkar åka till Sundsvall. 
 
Ska ta och väcka Ida nu. Hon skulle inte ha sovit idag eftersom hon inte somnade förens vid strax före 22.00 igår och därmed vaknade 09.00 idag. Men hon somnade nu för ca 30minuter sedan. 
Men hon hinner nog bli trött tills det att hon ska sova ikväll. Vi ska nämligen till mormor och morfar och hämta en halv älgkalv. Och där busas det en hel del. :-) 
 
Tomten jag vill ha en riktig jul, en sån som man har när man är liten.
 
 

Så där ja!

Kategori: Allmänt

Har nu äntligen fått till så att jag kan styckesindela texten :-)
Så i framtida inlägg ska det förhoppningsvis vara enklare att hänga med. 
 
Har även redigerat båda förlossningshistorierna. Så om det är någon som känns vilja läsa dom igen hoppas jag att det ska vara lättare den här gången.
 
 

Frisören

Kategori: Allmänt

Var och klippte och slinga håret igår. Eftersom färgen på mitt redan hemmafärgade hår inte ville fästa något bra fick jag komma igen senare på kvällen för ett nytt försök.
Det blev koppar och några få ljusbruna slingor. Är nöjd, men skulle så här i efterhand kunna tänka mig några fler ljusa. Får bli nästa gång :-)
Tog sammanlagt 4½ timme. Men de var det väl värt.
Nu sover Jens och barnen.
Jens har sovit mest hela tiden sedan medicinen börja verka.
Han har fått cocillana för hostan och den blir han trött av. Hoppas det ger sig snart och att han blir frisk. Länge sedan han var såhär sjuk.
 
Är det någon som ringer och ni får till svar "Annica!" har ni inte ringt fel.
Ida har liksom jag, när jag var liten, snappat upp hur mormor svarar i telefon :-) 
 
 
 

Trött och slut

Kategori: Allmänt

Barnen ska nattas och även jag känner mig redo för sängen. Ringde södra berget i förmiddags och bokade om till ännu nästa fredag. Kändes inte vilja åka om Jens inte är helt frisk. Efter att vi ätit och barnen sovit åkte vi till hammarn och läkaren. Medans Jens träffa doktorn lekte jag och Ida inne på mvc väntrum. Nu ska jag lägga Ida.

sjuk

Kategori: Allmänt

Jens är fortfarande klen. Han var hos distriktssköterskan igår och fick en ny tid idag för nya prover. Han kom nyss hem därifrån med en tid till läkaren 15.00 idag. Får se om vi blir klokare efter det och att dom kan tala om vad som är fel. Och förhoppningsvis få medicin. Ida har en otäck hosta som inte verkar vilja ge med sig..Även hon följde med igår för att kolla upp det men allt såg bra ut. Men det låter inte bra inte.. Som det ser ut får vi nog skjuta upp Sundsvall ytterliggare en vecka eller fram till januari. Känns inge roligt att åka om Jens inte mår bra. Får se om jag åker själv till Sundsvall på fredag och handlar julklappar. Skulle vara skönt att ha det avklarat.

Renar

Kategori: Allmänt

När vi åkte till mormor och morfar igår träffade vi på dom här efter vägen.
Vi hade blivit förvarnade om att dom var efter vägen. Det är fina men väldigt dumma djur. Istället för att springa av vägen springer dom längst med framför bilen. Men tillslut tog vi oss förbi och kunde fortsätta. Se upp för ren alla bilförare! ;-)

Gårdagen

Kategori: Allmänt

Blev inte alls som planerad. Jens låg med feber så vi fick ställa in resan. Istället tog jag med mig barnen på morgonen och åkte till mormor och morfar. Ida var ute med morfar en bra stund. Hon hjälpte honom med att fixa ström till "tältet" där traktorer med tillbehör ska stå. Dom åkte fyrhjuling, mata fåren och en massa annat roligt. Jag, Stina, moster Emma och mormor stökade på inne. På eftermiddagen, efter att morfar bjudit på mat (kina) åkte jag och Emma till Långsele för att handla och tanka bilen. När vi kom hem igen hade Ida slocknat på golvet. Klockan var bara strax efter 18.00 men hon var alldeles slut efter all lek ute och inne :-) Emma hjälpte mig att färga mitt hår och sedan satte vi oss i soffan och såg polisskolan2 tillsammans med övriga. Dagen blev helt okej även fast vi inte tog oss iväg. Ida var väldigt nöjd som fick komma till mormor och morfar och träffa allihop. Nu sover båda barnen och jag ska förbereda inför middagen snart. Vi bokade om så vi åker på fredag istället. Ska bli jätte roligt. :-) Bara Jens blir frisk nu och ingen annan blir sjuk.