jennysofie.blogg.se

Mitt liv som sambo med Jens och tvåbarnsmamma till Ida och Stina.

En svag doft av citron

Kategori: Allmänt

jag fick produkter från the body shop med doft av citron utav Sara när hon kom igår. Jag provade dom nu ikväll och jag verkligen älskar dom! Snart grey´s följt av scandal. Helt okej onsdag kväll. Tror minsann jag ska ta ett glas utav det röda som jag även det fick utav Sara :-)

Onsdag

Kategori: Allmänt

Gårdagen var jätte bra. Jag och Sara satt uppe till 01.30 och pratade massa minnen och annat trevligt. Synd att tiden går alldeles för fort när man har roligt. Hon åkte hem vid strax före 11.00 och nu ses vi inte förens vid jul igen. Fast det är ju snart :-) Har varit ner på ica och betalat, som vanligt, påtok för mycket för inte just någon mat alls. Synd att det ska vara så dyrt...Barnen sover och Jens är ute i garaget. När dom vaknar ska vi gå ut och leka en stund i snön. Är ju faktiskt riktigt skönt ute idag. Tror vi ska ta fram pulkan till Ida också.

...

Kategori: Allmänt

Luften gick ur mig och jag har för tillfället varken lust eller energi till att göra någonting...

Barnen

Kategori: Allmänt

Stina är frisk nu. Lite hes, men inget märkvärdigt. Ida har varit feberfri sedan i förrgårkväll och hostar lite nu bara. Såå skööööönt :-)

Juligt

Kategori: Allmänt

Det börjar sakta men säkert närma sig juletider. Härligt tycker jag! :-) Jag älskar julen. Är inte så mycket för vintern i sig, men just runt jul tycker jag det är mysigt. Idag ska jag tvätta bort den sista tvätten som är kvar, plocka undan lite, dammsuga, torka golv och lite annat tråk som måste göras. Sedan (när barnen sover) ska jag sätta mig ner med en kopp varm choklad och titta på utebelysning och julgardiner. Lite tidigt kan man tycka. Nej alldeles lagomt tidigt tycker jag :-) Ska inte sätta upp några gardiner än. Men jag måste beställa några till övervåningen. Jag köpte nya till nedervåningen förra året så där behövs inga nya. Ute känner jag mig ganska klar. Ska bara byta ut pumpan emot en ljuslykta och byta ut mattan på bron. Den är mer trasig än hel så nu ryker den. Sara kommer idag istället. Jens åker med Per till Sundsvall efter jobbet. Kanske lika bra det. Han kommer nog få skavsår i öronen annars. Det är längesedan jag och Sara sågs så det finns mycket att prata om och ta igen :-)

Underbara unge :-)

Kategori: Allmänt

Ida ligger steget före mig. Hon stod just nu inne i tvättstugan och tog ner den torra tvätten och la i korgen :-)

Måndag

Kategori: Allmänt

Ida är hemma från förskolan idag. Förmodligen hela veckan. Hon går 15 timmar i veckan men idag är hon hemma och sjuk. På tisdag, imorgon, som också är hennes dag skulle fröknarna till Långsele och titta på deras förskola (tro vad som är på gång?) så Ida är hemma även då. Men med förkylningen kom även ögoninflammation som ett brev på posten. Så hon blir nog hemma även fredag. Ikväll kommer Sara. Eller jag vet inte, hon kanske kommer tidigare. Vi får se. Skulle i vilket fall som helst behöva ha mig ner på affären. Glömde alla varor som jag handlade i Långsele hemma hos mamma och pappa. Dock mest bara hushållsartiklar. Dessutom är jag sugen på att baka bröd. Syster skulle göra en surdeg som vi skulle dela på. Men jag har inte tid att vänta på den så jag får nog som sagt åka ner på ica och handla lite. Blir nog paj till middag så behöver lite grejer till den med. Och lite annat smått och gott tills ikväll :-) Låter som att jag skulle behöva skriva en lista.

Äntligen!

Kategori: Allmänt

Sara skickade nyss. Hon sitter på tåget från sthlm och ska hem och vara här i veckan :-) Så på måndag kommer hon och hälsar på oss och stannar tills på tisdag :-) Det ska bli så roligt att få träffa henne igen. Vi ses så sällan numer då hon har flyttat till huvudstaden. Men då uppskattar man verkligen dom få gånger man träffas istället :-) Jens är i sundsvall och jag och barnen sover hos mormor och morfar inatt. Vilket innebär extra hjälp för mig och sovmorgon för Jens. Inte så dumt. :-) Stina är på bättringsvägen. Fortfarande väldigt hes men på betydligt bättre humör och äter mycket bättre idag än tidigare. Ida däremot har haft feber till och från hela dagen. Då hon har varit feberfri har hon lekt lite i mormor och morfars leksakslåda. Vi var ute en stund i det fina vädret och körde fyrhjuling. Hon älskar allt som låter och luktar avgaser. Men annars har vi i stort sett hela dagen legat i soffan och tittat på teletubbies. Imorgon ska morfar och "morbror" Stefan gästjaga i bispgården. Och vi håller tummarna för att det går bra och att dom får tag i älgarna som har terroriserat oss länge nog nu.

Mamma blir galen

Kategori: Allmänt

Igår kväll efter vi ätit middag och lekt inne en stund blev Ida sugen att gå ut i snön och leka. Vi hann bara runt huset så såg jag att älgarna var här igen. Inte på gården men 30-40 m nedanför. Jag visade Ida först och sedan gick vi över till grannarna som också var ute, men som inte hade upptäck dom. Vi stod och pratade en stund men bestämde oss för att gå hem och in igen när älgarna blev skrämda av några andra grannar. Det börjar bli ett större problem det här med älgarna. Man känner att det inte känns säkert att vara ute och leka med barnen utan att vara rädd att dom ska dyka upp. Jag hoppas det snart blir ett slut på det här, och att man inte behöver tänka en extra gång och titta ut igenom fönstret innan man ska gå ut. Ikväll har vi varit hos barnens mormor och morfar och ätit mat. Vi fick med oss lite kött hem också. Det är bra att ha föräldrar som jagar. Eftersom båda två jagar och det blir för mycket kött för att bara dela på två får även vi vara med och dela. :-) Nej nu ska jag sova. Jag fick sovmorgon i morgon utav Jens och det tänker jag utnyttja till max genom att lägga mig tidigt och kliva upp sent :-)

Bara att vänta ut eländet

Kategori: Barnen <3

Lämnade Ida på dagis i morse och sedan åkte jag och Stina hem igen och hängde upp tvätt och stöka undan lite. 10.20 hade Stina tid på sjukstugan på hammarn så vi åkte hemifrån strax före 10.00 för att vara där i god tid. Dom kollade öronen och tog lite prover, men allt såg fint ut så det är bara att vänta ut förkylningen. Hon låter som en kråka stackarn...nu är vi hemma och hon är allt annat än nöjd. Övertrött och har svårt att komma till ro. Nu ringde dom från dagis och Ida är inge pigg..Stackars barn, tänk om mamma kunde ta över det sjuka så ni fick vara friska.

Slutkörd

Kategori: Allmänt

Barnen sover och Jens är ute i garaget och installerar brännaren han köpte idag. Pappa var här ikväll och drog om lite el bakom spisen och satte in den på plats. Vi blev supernöjd både jag och Jens! :-) Men det är lite skrämmande att se hur ägarna innan oss har fifflat med elen. Pappa är elektriker och eftersom vi har renoverat en del här hemma har han hjälpt oss lite med just den biten. Men var han än varit runt om i huset får han börja om på nytt för att det är feldragit eller bara helt fel. Det finns mycket kvar som måste göras, och då är det tur att vi har honom till hjälp.

En liten önskan

Kategori: Allmänt

Är så sugen på en kattunge. Jag har vuxit upp med djur, mestadels hundar. När jag och Jens flyttade ihop skaffade vi ganska omgående hund. Men när jag väntade Ida beslutade vi oss om att ta bort henne. Det var väldigt jobbigt men så här i efterhand känns det som om vi gjorde rätt. Det var många faktorer som spelade in och som gjorde att vi tillslut bestämde oss för att det var bäst så. Det är inte omöjligt att vi kommer skaffa hund igen när barnen blivit lite större. Men just nu är det bra som det är. Man ska ju ha tid också. Inte bara skaffa djur för sin egen skull. Jens är allergisk mot katter så någon sån kommer jag nog inte få ta hem...Eller?

Mamma och Ida mys

Kategori: Allmänt

Pappan och Stina har åkt till nyland för att köpa en pelletsbrännare. Det betyder att det bara är jag och Ida hemma. Känns som att det var länge sedan det bara var vi två. Undra vad vi ska hitta på för roligt(?) Det är tråkväder ute, bara blåser. Tror vi myser ner oss i sängen och kikar på någon film hon vill se. Skulle gissa på att det kan bli teletubbies. Hon vakna tidigt i morse och därmed somnade hon även tidigareän hon brukar göra. Så nu börjar hon bli trött igen. Då kan det vara skönt med lite filmmys. Ikväll kommer moster och morfar och ska installera SPISEN som äntligen har kommit (och nästan omkommit..hmm) Nu blir det myyys :-)

Snart är det lovligt

Kategori: Allmänt

Jag är så sugen att pynta och göra jul här hemma. Inte för mycket men lite lagomt. Egentligen är jag mer sugen på att göra mysigt ute med ljusslingor och annan mysbelysning. Jag köpte ljung igår och gjorde fint i blomlådorna. Och ovanpå den gamla stolen på bron står en zinkkruka som jag planterade ljung och murgröna i och la dit tre äpplen. Idag avslutade jag med att fylla ut blomlådorna med granris och har hängt upp tre ljuslyktor och två fågelmatare. Jag och Ida gjorde en gubbe av en pumpa som står ute på övre trappsteget och skiner mysigt i mörkret. Det är roligt att pyssla ibland. Jag brukar inte ha tålamod till sånt. Men den här typen av pyssel tycker jag om. Har spanat på en trädgårdstomte nere på borglunds som skulle göra sig fin på bron när pumpagubben ryker. Men för tillfället dammar plånboken så jag får nog nöja mig med att bara titta ett par dagar till.

Snorigt...

Kategori: Allmänt

Stina har blivit förkyld. Dock ingen feber men snorig. Det låter så jobbigt för henne och man önskar att hon bara kunde fräsa ut allt, men det kan hon ju inte förstås. 2012 har verkligen varit ett sjukår för våran del. Förkylningar fram och tillbaka, magsjuka, mm och efter att jag hade fått Stina åkte jag på livmodersinflamation och fick äta antibiotika. Vi hoppas på ett friskare och bättre 2013. En varm och skön sommar skulle inte vara helt fel heller. Det 2012 bjöd på var inte mycket till sommar. Älgproblemet kvarstår. Dom har trampat sönder gräsmattan, ätit av grenar från både rönnen och äppelträdet och ätit från häcken vi planterade i våras. Dom står i slänten (eller glider rättare sagt) och äter ur grannens äppelträd. Vilket resulterar i att dom förstör gräsmattan i slänten och river lös stora stenar som rullar ner på gräsmattan.Sedan är dom för dum för att gå mellan staketet över grusgången (där spåren avslöjar att dom tagit sig in) när dom ska ta sig härifrån. För att förmodligen terrorisera någon annan. Nej, då kliver dom över staketet där det är som brantast och böjer ner stängslet istället. Dumma djur. Nu har jag riggat cd-skivor i träden och ugnsfolie ska sättas upp på fram och baksidan huset. För tydligen är dom inte så kaxig när det kommer till kritan, utan blir rädda för lite reflektioner från skräpet jag tvingas sätta upp.

22 Oktober

Kategori: Allmänt

Känner mig ganska trött och sliten idag. Stina vaknade vid ca 03.30 och hade ont i magen. Ida vaknade även hon efter en stund. Hon kan sova genom det mesta, men inatt förstår jag att hon vaknade. Jag gick omkring i huset och skumpade och skumpade. Men hon bara skrek... Tycker så synd om henne när hon får sådär ont och man känner sig alldeles hjälplös.. Medans jag gick omkring kikade jag ut genom fönstret ett flertal gånger. Jag är fruktansvärt rädd för "fönstertittare" och inbillar mig varje gång man går upp för att göra välling att det är någon som iakttar mig. Ganska löjligt, men jag kan inte hjälpa att tänka så. När jag tittade ut genom fönstret såg jag ganska snabbt att det var något som inte stämde. Vid rosenhäcken stod något vitt som i mina ögon såg ut som ryggen på någon. Klockan var som sagt kring 04.00 på morgonen och jag är ganska nojig utav mig. Men så rörde det på sig. Jag skyndade mig in i matrummet för att se om jag såg något. Kan säga att jag blev rätt chockad när jag upptäckte att den vita ryggen i själva verket var benen på en älg. Jag ropade på jens som var vaken med Ida men han trodde först inte på mig. Men när vi släckte fönsterlamporna säger Jens att det är inte en älg Jenny, det är två! Mitt inne i bostadsområdet på våran gräsmatta trampar dom omkring. Det var ganska häftigt just då. Men i morse när jag gick ut och såg att dom hade genat genom vårat staket för att ta sig ut var det inte lika roligt längre. Nu hoppas vi på att dom inte kommer tillbaka. Men risken är ganska stor att dom gör det i alla fall. Skulle tro att äppelträdet lockar en del. Annars har dagen varit ganska lugn. Jag skjutsade Ida på förskolan och åkte sedan upp till Malin på lite kaffe. Åkte därefter ner till trädgårdshandeln och köpte ljung till blomlådorna och planterade dom lite snabbt innan det var dags att hämta hem Ida. Nu inväntar vi pappan så ska vi åka och handla. Sedan blir det väl att laga staketet efter nattens gäster..

Nyklippt

Kategori: Allmänt

Vi kom just hem. Har varit hos barnens farmor och Per. Jag och Ida var ute och hämtade granris som jag snart ska gå ut och lägga över blommorna. Farmor klippte Idas lugg så nu tycker hon att hon är lite extra fin :-) Imorgon är det dagis för henne och det märks att det börjar närma sig läggdags. Hon har väldigt svårt att sitta still och gör saker hon vet att hon inte får göra. Ganska typiskt henne då hon börjar bli trött.
Dags att förbereda för kväll alltså.

Söndag

Kategori: Allmänt

Hade en trevlig dag i Sundsvall i fredags med svärmor. Fick med mig lite roligt hem också. En lampkrona som jag varit ute efter ett tag fyndade jag på fyndlagret. Hittade två tavlor på Ikea som ska få pryda den tomma väggen uppe i vardagsrummet. Och en födelsedagspresent till lillasyster som fyllde år i fredags. På kvällen åkte vi till Emma för att fira henne. Det blev tårta, lite för mycket kakor och kaffe till oss vuxna och saft till barnen. Ida kunde nog ha fortsatt ätit mycket mer av allt gott som var framdukat men vi kom iväg så sent och klockan började närma sig läggdags för henne så vi packade ihop oss och åkte hemöver igen. Väl hemma när barnen hade somnat avslutade vi kvällen i soffan med ett glas vin och film. I lördags var vi ute mest hela dagen. Tog reda på allt spån som låg på backen efter den borttagna stubben. Sedan blev det mest lek med Ida medans Stina sov i vagnen. På kvällen när Stina somnat såg vi en tecknad film med Ida och hade mys. Idag ska vi få upp tavlorna jag köpte i fredags och tavlorna som har legat alldeles för länge i gästrummet ska även dom upp sedan ska vi åka och hämta granris som skydd för blommorna nu i vinter. Barnens farfar och eventuellt Lotta kommer på besök senare idag och vill säkert fika. Men det ser tomt ut i fikaväg så det måste vi fixa också. Nej det är nog bäst att sätta lite fart om allt ska hinnas idag.

Sundsvall med svärmor

Kategori: Allmänt

Får väl börja att be om ursäkt för dom senaste inläggen. Jag är väl medveten om att det är svårläst. Men även fast jag delar in texten i stycken blir allt en enda rörig massa när jag publicerar det. Jag ska jobba på det vid senare tillfälle. Nu Sundsvall och Ikea och fyndlagret.

12-07-10

Kategori: Barnen <3

Barnen sover och Jens jobbar över. Tänkte dela med mig utav min senaste förlossning.
 
Nu är det så att Sollefteå förlossning hade stängt mellan den 18 juni fram tills 18 juli. Och vi var beräknade till den 2 juli. Vilket betydde att vi blev tvungna att välja mellan Östersunds eller Sundsvalls förlossning.
Vi kände mer för Sundsvall.
Jag vet inte vad det är med folk när man väntar barn. Men dom har en förmåga att vilja skrämmas lite. Och särskilt när det börjar närma sig nedsläpp.
Mamma och pappa berättade om när min syster föddes. Det hade gått så fort att när pappa hade sprungit ner för att parkera om bilen var hon redan ute när han kom upp igen.
En annan berättade om att grannen hade fått i trapphuset utanför lägenheten. Någon skulle bara gå på toaletten osv. osv..Ja jag kan säga att det, och med tanke på att min barnmorska påtryckte ett flertal gånger att hon tyckte att det hade gått så fort med Ida för att vara förstföderska. Och hon har ju banat väg nu sa hon, så då kan det gå fortare denna gång. Ja med tanke på historierna och vad barnmorskan sagt, bestämde vi oss för att åka ner till Sundsvall den 2 juli (alltså dagen vi var beräknade att föda) och bo hos min farmor och farfar i Bergsåker.
Alltså 10 minuter från sjukhuset och förlossningen. Perfekt!
Och farmor och farfar blev glada eftersom dom var bortrest och tyckte det var bra att någon såg till huset.
Det var gatufesten den här helgen och vi ville gå dit med Ida på dagen för att hon älskar att åka karuseller.
Det var en helt fantastisk dag med massa roligt för Ida, god mat (bortsett från stackars Ida som fick en jättestark köttfärssås som var speciellt rekommenderad till just barn. Inte bra) och trevligt sällskap utav min kusin Cecilia. Dagarna gick och jag tror att vi gjorde birsta och Ikea 14 gånger dom här dagarna vi bodde i Bergsåker.
Vi började båda två få slut på ide´er för att få tiden att gå.
Den 9 juli åkte vi ut till Timrå och hälsade på Idas farfar Lars. Vi träffade även Jens farbror Micke. Lars ville bjuda alla på mat så vi åkte och åt en pizza. Jag, Jens Ida. Lars och Micke. Vi pratade lite om hur vi hade tänkt när det väl sätter igång. Vem som kommer och är med Ida när vi måste åka in mm.
Jag och Jens hade bestämt med min pappa som bor i Österforse, drygt 1½ h från Sundsvall. Att vi skulle ringa honom så skulle han blåsa ner och hämta Ida.
Lars sa att om det skulle sätta igång på natten kunde han komma från Timrå och sitta med henne.
Micke erbjöd sig även han om det skulle krisa för han hade semester och inget speciellt planerat.
Det här var första gången Ida träffade Micke. Men hon är så oblyg och framåt så det går oftast bra när hon träffar nya ansikten.
 
Vi åkte tillbaka till Bergsåker och gick och la oss för natten.
Jag vaknade strax före 05.00 på morgonen utav Ida som snurrade runt i spjälsängen som f&f skruvat ihop och sökte nappen. Hon hade glidit så långt ner i sängen att jag blev tvungen att hjälpa henne upp på kudden igen. Då drog det ihop sig i hela magen och jag trodde jag behövde gå på toaletten.
Jag sprang på toa men det gjorde ont så länge att jag börja misstänka värkar.
Jag gick in till sovrummet igen och väckte Jens och sa att han inte fick ringa pappa, för jag var fortfarande osäker om det verkligen satt igång eller om det bara var magknip.
Jag gick ner men hann inte längre en till köket så drog det ihop sig igen.
Nu var jag säker på att det var värkar.
Jag skickade ett sms till Jens så att Ida inte skulle vakna. Han kom ner påklädd och klar på 2 minuter.
 En nervös och förväntansfull pappa skulle jag tro.
 klockan var bara strax efter 05.00 och värkarna kom tätt men var hanterbara.
Vi ringde förlossningen och pappa.
På förlossningen pratade jag med en kvinna som sa att det lät som förvärkar och att vi skulle ta det lugnt och invänta min pappa som kom för att hämta Ida.
Ring igen om du känner att nu går det inte längre minns jag att hon sa.
Vid ca 05.30 gick Jens och duscha och jag gick ut för att det gjorde så pass ont att jag inte kunde hålla inne skriken och tårarna och jag ville inte väcka Ida och skrämma henne.
Ca 05.20 kommer Jens ut och i samma veva känner jag att det rinner efter benen på mig.
Jag vet inte varför, förmodligen för att jag inte var vid mina fulla sinnes bruk, stoppade jag ner handen i shortsen för att dra upp den igen och se att hela handen är täckt av blod.
Jag kan se paniken i Jens ögon, och han ser säkert min när han skriker åt mig att sätta mig i bilen.
ALDRIG!! vrålar jag, JAG LÄMNAR INTE IDA!!!
Jens ringer förlossningen (flera gånger under 2-3 minuters tid) Ingen svarar. Jag hör att han pratar med någon i telefon som säger åt honom att be mig lägga mig ner. jag går till soffan.
klockan är ca 05.40. När jag lägger mig ner startar krystvärkarna och jag får panik och storgrinar.
Vi är själv.
Dom skickar ambulans säger Jens och jag kan se skräcken och hjälplösheten i hans ögon.
Ida vaknar såklart i allt kaos och Jens springer upp och ner samtidigt som han pratar i telefon. Ida får välling och Micke kommer in genom ytterdörren.
Jens hade även hunnit ringa Lars när han var uppe och duschade. Men Lars hade hunnit börja jobba och skickade Micke istället.
Stackars Micke. Han stod som paralyserad i dörren och visste nog varken ut eller in. Det här är inte roligt sa jag till Micke, jag håller på att föda i soffan. Micke gick upp till Ida och Jens kommer ner med telefonen tryckt emot örat.
HJÄLP NU HÄNDE DET NÅGOT! skriker jag, NU KOMMER BEBISEN!! Jens sliter av mig schortsen och skriker till personen på andra sidan telefonen, NU SER JAG HUVUDET PÅ UNGJÄVELN!!
När man är i den här situationen vi var i säger man och gör saker man i vanliga fall inte brukar.
VART FAN ÄR AMBULANSEN!! Skriker Jens. Han får till svar att den är påväg men att nu måste han hjälpa mig och han får inte dra i bebisens huvud utan måste vänta på axlarna.
Han slänger telefon åt sidan.
Jag mins att han pratade helatiden (förmodligen med sig själv) men när han sa att halva huvudet var ute tänkte jag, nu får jag inte krysta för då spricker man väl från ystad till Haparanda.
Lättare sagt än gjort kan jag säga.
Stina föds 05.56 i farmor och farfars 3-sits soffa och ambulansen rullar in på gården när allt precis är klart och personal tar över.
Jens som har gått på adrenalin och någon form av reptil-hjärna springer ut och kräks.
Dom delar på mig och Stina och Ida och Micke kommer ner.
"Babbisen" säger Ida och ler.
Vi åker med ambulansen in på förlossningen för att vänta ut moderkakan och dom fixar Stinas navelsträng riktigt.
Pappa kommer in på förlossningen för att hämta bilnycklarna som Jens hade i fickan för att kunna flytta över Idas bilstol.
Det är en stolt och lättad för andra gången nybliven morfar vi ser över att allt gått bra trots omständigheterna.
Vi väljer att bo kvar på patienthotellet över natten och hämta oss lite.
 
Hade det inte varit för min fantastiska sambo och alla inblandade. Micke, min pappa och hjälpen på telefon vet jag inte hur det hade gått.
Men nu är hon här fullt frisk och med en sjuhelsike till förlossningshistoria.
 
Våran Stina.

10-10-03

Kategori: Barnen <3

Tänkte dela med mig utav mina förlossningshistorier. Alla kommer dom ut på samma vis men historierna och upplevelserna skiljer sig avsevärt..
Den 2/10-2010. Jag hade nu gått över tiden med 12 dagar och var mer än leds på väntan. Vi hade varit in på förlossningen och pratat med en läkare som sa att händer inget innan måndag kommer ni in för en igångsättning.
Nu var det lördag och jag hade inte haft några förvärkar, ingenting. Jag ställde in mig på att här kommer inget hända, det blir igångsättning. Jag hade hört utav vänner och bekanta att en igångsättning ger mer smärtsamma och intensivare värkar. Som om jag inte var nog nervös redan...
Vi var bjudna till Jens mamma och Per på middag och åkte dit vid strax före 17.00. Även Jens morbror med sambo var där. Jag vet inte vad klockan var men jag var ganska kvällstrött vid den här tiden och vi tacka för oss och åkte hem. Jag somnade ganska omgående.
Vaknade strax före 00.00. förvärk. Det var inte så farligt och jag kunde somna om.
Vaknade igen vid 03.30, nu gjorde det rejält ont och jag skulle klocka mig själv. Efter en stund var det bara att inse att jag klarar inte av det här själv utan måste väcka Jens. Nu var det 5 minuter mellan värkarna och Jens ringde till förlossningen som ville att vi skulle komma in.
Nu måste jag ta hjälp utav journalen för vid det här laget hade jag så ont och minnet sviker i och med smärtan. Vi måste ända ha hållit ut en stund hemma för resan in gick undan men vi blev inskrivna 04.55 Jag var bara öppen 2 cm men dom valde att flytta mig från BB in på förlossningen ändå.
05.30 Går jag och duschar. Det tyckte jag var skönt. Eller det hjälpte något i alla fall. kommer ihåg att jag vred upp värmen mer och mer.
06.15 kräks jag. Barnmorskorna berättar för oss att bebisen passerar ett visst läge där man kan bli illamående och kräkas.
06.15 får jag min första medicinska smärtlindring, sterila kvaddlar som dom la på magen. FY FAN vad ont det gjorde. Och jag tyckte inte dom hjälpte heller. Det är här jag menar att minnet sviker. För jag har för mig att jag fick kvaddlarna direkt då jag kom in. Jag vet inte när man gjorde vad. Och tidperspektivet är helt borta.
07.00 öppen 3 cm jag har fått lustgas som jag tycker hjälper. Jens skrattar lite åt mig lite (vilket jag inte minns eller uppfatta) för jag svamlar en hel del på lustgasen.
07.51 Tycker jag att det börjar trycka. Jag bestämmer med personalen efter mycket velande fram och tillbaka att sätta EDA.
08.00 Tar dom hål på hinnorna. Klart fostervatten avgår.
09.00 EDA lägges
09.20 Nu är man som människa igen. EDAn fungerar utmärkt och jag upplever inte längre samma tryck som innan.
10.25 öppen 8 cm men med "tjock läpp" fram
10.30 Går jag på toaletten. Det tyckte jag att dom bad mig göra hela tiden.
10.56 öppen 9 cm
11.35 öppen 9 cm och barnmorskan håller kant fram genom 3 värkar tills jag är öppen 10 cm. jag går på toaletten igen.
12.31 Blir jag ombedd att krysta lite. Jag kan inte känna mina krystvärkar mot bäckenbotten pga att jag har blivit så bedövad utav EDAn. Vi bestämmer tillsammans med barnmorskorna att sätta ett värkförstärkande dropp. 12.34 12ml/h med värkförstärkande kopplas.
12.40 Kanten fram har kommit fram. barnmorskan håller undan den vid två värkar. Man har även höjt värkförstärkande till 24ml/h. Jag känner ingen krystkänsla och dom ber mig provkrysta igen.
12.50 Nu börjar jag känna utav krystverkarna lite.
13.33 Föds Ida. En alldeles perfekt liten Ida med 10 fingrar och 10 tår.
Det här vill jag göra om kommer jag ihåg att jag sa till Jens. Vilket vi gjorde. Vi har ju två fina flickor idag.
Men Stinas förlossning kommer senare. Nu ska vi göra oss klar för att sätta oss i bilen. Ida ville till farmor och ha farmordag alldeles själv. Jag och Stina ska till en kompis på fika.
 
Mammas stortjej.

Lasagne & farmor

Kategori: Allmänt

I väntans tider.. Vi har varit utan ugn i ca 3-4 månader. Det blir mest stekt och kokt här hemma. Rätt trist. Vi var ner till Sundsvall förra veckan och tanken var att vi skulle komma hem med en ny spis med inbyggd ugn. Men istället kom vi därifrån med en teletubbiesfilm och nya köksknoppar. Vi satte oss ner och beställde en när vi kom hem istället och jag hoppas att den kommer nu i veckan. Då blir det lasagne. Det har jag saknat. Nej nu ska jag ta och väcka Ida. Farmor kommer snart och hälsar på. Tur det, kanske hon inte är sömnsur så länge. Avbokade tandläkarbesöket i morgon. Min försäkring gällde bara hos Ftv så får bli en annan månad istället. Skulle verkligen behöva gå dit. Men sedan jag bytte kommun och var på rutinkontroll på Hammarn vill jag aldrig mer dit. Hade hört några skräckhistorier men trodde det mest bara va struntprat. Det var det inte. Kom därifrån med en ond mun och en alldeles egen historia. Fy, dit går jag inte igen. Jag har aldrig haft problem med mina tänder och det här var bara en rutinkontroll. Allt liknade det jag hade varit med om förut hos tandläkaren i sollefteå. Förutom smärtan. Nej väcka barnet var det ja.

Ida & Stina

Kategori: Barnen <3

Morgonmys

Kategori: Allmänt

Vi ligger fortfarande i sängen, jag och barnen. Jens har gått ner och jobbat. Det är ganska skönt att kunna ligga kvar en timme och mysa lite innan man kliver upp. Ida ropade på pappa ca 06.40. Blöjan hade läckt och sängen va blöt. Nu ligger vi i våran säng och ser på barnkanalen. Båda barnen har ätit välling och Stina håller på att somna om igen. Det blev lite gjort igår faktiskt. Studsmattan är nermonterad, Jens tog in jordkällardörren och ställde den i garaget så den kunde torka till sig under natten. Ulf och Malin med barn kom förbi också. Och medans papporna bytte däck, lekte mammorna med barnen i snön. Det är skönt att gå och lägga sig med känslan av att man har fått något gjort. Dagen har vi inga speciella planer för. Förutom att byta till rena sängkläder i Idas säng och tvätta de blöta. Får se om jag lägger in lite nytagna bilder senare.

Ida 11 månader

Kategori: Barnen <3

2012-10-16

Kategori: Allmänt

Årets första snö är här. I och med det blev det lite tajt med tid i morse och vi blev några minuter sen till Dagis. 
För mig är det viktigt att man håller tiden och skulle man av någon anledning inte göra det ber man om ursäkt och ger om möjligt en vettig förklaring till varför man är sen. Något som för mig är helt naturligt, men för andra inte.
Nåja, Ida är på dagis och jag hade tänkt försöka ta igen lite sömn men har fastnat framför tvn. Ska ta tag i berget av tvätt lite senare. Ikväll ska vi byta däck, plocka in studsmattan och eventuellt ta in jordkällardörren och slänga på lite cuprinol på den. Vintern kom som en chock även i år. Nu är Stina hungrig.

Mitt

Kategori: Allmänt

första inlägg i min absolut första blogg. Idag firar vi vår stora tjej Ida som fyller två år med massa tårta, kakor och paket! En mysig födelsedag med besök av nära och kära. Uppdatering kommer senare!

Välkommen till min nya blogg!

Kategori: Allmänt

Mitt första inlägg.