jennysofie.blogg.se

Mitt liv som sambo med Jens och tvåbarnsmamma till Ida och Stina.

Kuckelimuckmedicin

Kategori: Allmänt

Echinagard, C-vitaminbrus, ipren och en stadig famous. Det vore väl fasen också om vi inte kan bota förkylningen. Vi har ju sett fram emot det här länge nu..

Förkylningar från helvetet

Kategori: Allmänt

Får se hur det blir med vår resa i morgon. Jens kom hem från stan i eftermiddag med feber. Så typiskt, dagen innan..

Tacos

Kategori: Allmänt

Ikväll servers det tacos. Ida är inte så jätteförtjust i tacos. Hon petar lite i salladen och äter mest osten, köttfärsen och såserna. Och lika som mamma har hon ketchup till :-) På förskolan äter hon däremot upp sin sallad. Så jag lägger inte ner så mycket energi och tjat på att hon måste äta upp den hemma. Det kommer väl så småningom. Men den ska ligga på tallriken i alla fall. Hon smakar på den och spottar ut.

Två dagar kvar!

Kategori: Allmänt

Ska bli myys :-)

....

Kategori: Allmänt

Jens är påväg ner till en kompis för att spela tv-spel. Får se när han tittar på klockan nästa gång då. Stina följde med honom. Tro vad jag och Ida hittar på(?) just nu ligger vi i sängen och tittar på barntv. Hon vaknade för en stund sedan, klev upp åt en halv risifrutti och gick och la sig igen.

Södra berget

Kategori: Allmänt

Vi har bokat om. Istället för scandic sover vi på södra berget iställer. Det blir julbord, bad, underhållning och eventuellt spa. Och såklart julklapps-shopping. Tre dagar kvar :-) Längtar!

Fyra dagar kvar

Kategori: Allmänt

På lördag lämnar jag och Jens barnen hos mormor och morfar och åker mot Sundsvall. Först blir det lite julklappshandling och strosande på stan. På kvällen går vi ut och äter. Efter det har vi inget planerat ännu. Sover gör vi på scandic hotell :-) Ska bli så roligt :-) Längtar! Hoppas barnen håller sig pigga och krya, ja även vi. Vill bara kunna slappna av och ha det mysigt utan att tänka på att barnen inte är pigg. Håller tummarna att vi ska hålla oss friska helt enkelt :-)

Kvälls promenad

Kategori: Allmänt

Kom precis innanför dörren. Jens lägger Ida och jag försöker få Stina att komma till ro. Jens hade en plan om att jag skulle städa övervåningen ikväll och han neder våningen imorgon. Undra om han blir besviken om jag sviker hans plan(?) Är mer sugen på att mysa ner mig i sängen med ett glas rött och kika på tv. Städningen väntar nog på mig tills imorgon. Ja, imorgon ska jag följa med Ida på förskolan och vara där med henne en stund. Fick åka och hämta henne tidigare idag då hon hade det jobbigt och var ledsen. Inte konstigt då hon varit hemma i 5 veckor. Vi är där fram tills lunch och sedan åker vi hem och äter för att sedan åka till Långsele allihop och handla mat. Verkar som att Stina är hungrig igen så ska gå och göra en flaska till henne.

Äntligen

Kategori: Allmänt

Har precis kommit hem igen. Har skjutsat Ida till förskolan. Hon blev jätte glad i morse då jag sa att hon skulle få åka dit :-) Dessvärre blev hon lite ledsen då jag sa hej då och skulle till att åka..Men det gick fort över då hon fick syn på barnen :-) Det är skönt att veta att hon trivs och har roligt på förskolan. Just nu leker jag lite med Stina emellan det att jag skriver någon rad här. Ska klä på henne snart, hon ska få lite mat och sedan åker vi upp till Malin på kaffe och bebisdate :-) Marie och Nåva skulle också komma, kul .-)

Söndag

Kategori: Allmänt

Dagen har även idag spenderats med familjen Forsström/Brehmer. I förmiddags mötte vi upp varandra vid järnvägen och sällskapade ner till ica för att köpa korv med tillbehör. Sedan promenerade vi upp till Uffe och Malin för grillning. Efter att alla var mätta och nöjda gick vi in. Ida och Loke somnade och vi tog oss en värmande kopp kaffe. När barnen vaknat och lekt en stund tog vi med oss Loke och gick hem för att påbörja middagen. Uffe och Malin kom strax efter vi kommit hem. Efter maten badade Ida och Loke och vi förberedde för bingospel. Jens vann en ny lott men annars var det dålig utdelning. En väldigt trevlig dag :-) Imorgon efter Ida sovit åker vi in till Sollefteå hela familjen och badar. Senare på kvällen åker jag till Långsele på fotbollsträning.

Om det ändå vore

Kategori: Allmänt

Ja, om det ändå vore vår. Sitter i sängen och tittar i min trädgårdsbok, en av dom. "Perenner för alla trädgårdar" Jag har mest bläddrat igenom den. Beställde den utav Jens lillasyster genom jultidningarna. Så jag har mer eller mindre nyss fått den. Nu vill jag bara att våren ska vara här så vi kan börja med förberedelserna för infarten, och såklart min efterlängtade rabatt. :-) Det är faktiskt en hel del planering och en massa timmar framför trädgårdsböcker och datorn innan jag till sist kan åka och handla blommorna. Jag har i alla fall en grundplan hur jag ska bygga upp rabatten. Med trädet och sedan några mark täckare, höga + några lägre blommor. Sedan vet jag inte vad jag ska ha för "avslut". Om det ska vara natursten eller köpt. Eller inga stenar alls. Kanske Trästockar(?) Det är som sagt mycket planering för att allt ska harmoniera. Tänkte höra med min farmor om hon vill hjälpa mig att bolla lite ide'er. Jens har inte samma brinnande intresse för trädgård som jag har. Sedan har jag även en plan för carporten. Tror att "ryggen" (det är sent för mig nu så ordförrådet smalnar lite känner jag.) ska bli en vägg av växter. Jag längtar tills alla trädgårdshandlar öppnar och man kan strosa runt och kika och fundera. Men tills dess får jag nöja mig med böckerna och datorn.

Såld på fyndlagret

Kategori: Allmänt

Sedan jag och svärmor var i Sundsvall och på fyndlagret är jag fullständigt såld :-) Det finns mycket rat, men det finns också mycket fint. Och sedan finns det sånt som har potential till att kunna bli väldigt fint. Såg ett vitrinskåp i furu som med bara en stänk färg skulle bli snyggt i det blivande matrummet. Jens tycker att jag kan väl lika gärna köpa ett nytt. Men jag ser lite charm med att göra om ett gammalt skåp till något nytt och eget.

Gräsänka

Kategori: Allmänt

Vi är nyss hemkomna från Familjen Forsström/Brehmer. Loke och Ida har bakat pepparkakor. Ida åt mest degen. Men några gubbar blev det i alla fall. ;-) Ikväll efter att barnen somnat ska Jens iväg på lite grabb-kväll. Vilket innebär öl och tv-spel om jag förstod rätt.. Boys will be boys. Själv tror jag att det blir en lugn kväll framför tvn. Kanske går någon bra film ikväll. Jag vet inte. Nu ska vi duka fram för middag.
Blir en något enklare middag än vad Per Morberg skulle gjort. Men gott ändå.

Hemma igen

Kategori: Allmänt

Gårdagen spenderades som sagt hos mina föräldrar i österforse. Maten blev kanon och därefter blev det myskväll med chips som jag hade lovat Ida och en drink till oss vuxna. Men det visade sig att chips inte var någon favorit så hon höll sig till hårdbröd utan smör :-) Det är bland det första hon frågar efter när vi kommer dit. Nu ska jag väcka Ida.

Mormor & morfar

Kategori: Allmänt

Ida sover, Jens tog med sig Stina på hammarn och bolaget. Själv skulle jag behöva slänga mig in i duschen. om en stund, bara jag gjort mig klar och Jens kommit hem, ska vi packa in oss allihopa och åka till österforse och mormor och morfar. Tänkte att vi ska bjuda dom på middag. Ska ta med så vi ska göra västerbottensfyllda älgfärsbiffar med tratt-kantareller, grädde och potatisklyftor. :-) Blir nog gott hoppas jag. Nästa helg, om alla är friska och krya. Åker jag och Jens till Sundsvall. Barnen ska sova hos mormor och morfar för vi ska nämligen bo på hotell :-) Jag längtar :-) Dessvärre börjar jag känna av halsen nu, men det ska väl ha hunnit blåsa förbi tills dess. Nej nu ska jag hoppa in i duschen. Jens kommer nog hem snart och funderar vad jag hållit på med som sitter på precis samma ställe innan han åkte. :-) Slänger in en bild på små söta Stina-fötter :-)

Virka

Kategori: Allmänt

Hamnade av en slump på bloggen "huset vid vägen". Hon gör jätte fina kuddfodral, plädar, strumpor och mycket annat fint. Önskar jag kunde jag med :-) Prova kan man ju alltid. :-)

Torsdag kväll

Kategori: Allmänt

Jag vill ha en ny bloggdesign. En som beskriver mig lite bättre. Bytte nyss men känner mig inte nöjd. Det finns ett alternativ som heter "egen mall" (eller något sånt) men jag förstår inte hur man gör...ska försöka mig på det nu när barnen sover. Idag gick jag och Ida ner till farmor och hälsade på. Jens kom senare och skulle hämta oss men bestämde sig för att gå hem med Stina istället. Vi har faktiskt kommit igång ganska bra båda två. Hoppas det håller i sig bara :-) Jag har som mål att till sommaren då vi åker på utlandet ha gått ner så jag är nöjd med mig själv. Gärna en månad tidigare när syster gifter sig. :-) Vill att Jens ska ta med mig på gymmet och visa hur jag ska använda redskapen. Får se om jag kan lura med mig honom till veckan.

Rastlös

Kategori: Allmänt

Ida sitter i sängen inne på sitt rum och tittar på pippi. Jens ligger och pratar med Stina, som vanligt är extra surrig och glad efter att hon sovit sin förmiddagslur. Vet inte vad vi ska hitta på idag. Efter lunch, som idag blir pannkakor, ska vi i alla fall ta en promenad så barnen får sova en stund. Vad jag är rastlös idag...
Ida <3
Stina <3

In med det nya, ut med det gamla?

Kategori: Allmänt

Vi har suttit tillsammans med mina föräldrar ikväll och gått igenom korten Cecilia tog på barnen. Mamma och pappa är klar med vilka dom vill ha, i vilken färg och storlek. Nu är det bara vi som ska bestämma oss. Känns som om det kommer ta ett tag för det är väldigt många, och allihopa är väldigt fina. Men vi ska väl kunna komma överens om några bilder i alla fall. Det som känns lite jobbigt är att jag inte vet vad jag ska göra med korten som hängt uppe på Ida sedan hon var bebis..Jag vill inte gömma dom i något skåp, men samtidigt blir det för mycket om dom får hänga kvar. Får klura på det ett tag till. Idag har vi promenerat med vagnen. Först ner på ica och sedan efter lunch ner till ett par kompisar. Imorgon ska jag gå igenom Stinas kläder. Storlek 62 är nu för smått. M och S fick en liten flicka idag. Så jag ska plocka ihop lite urvuxet som dom ska få om dom vill. Men nu ska jag hjälpa Jens. Stina sover men Ida är fortfarande upp i varv efter att mormor och morfar varit här.

Me&i

Kategori: Allmänt

Jeansen kom igår och dom sitter som en smäck :-) Sjukt snygga!

??

Kategori: Allmänt

Och hur ska man kunna somna i det här livet?! Har Jens snarkandes till vänster om mig och Stina till höger. Ska kolla Ida en sista gång innan jag provar göra kväll. Går in flera gånger/kväll och tittar på henne. Och på Stina. Så har jag varit sedan Ida föddes. Fast jag har blivit bättre. När Ida föddes var jag vaken i över två dygn och tittade så hon andades. Jag somnade av ren och skär utmattning det tredje. Alla föräldrar är nog rädda för att det ska hända deras barn något. Men plötslig spädbarns död är något som verkligen skrämmer mig. Fy så otäckt. Nu ska jag gå och tvätta bort ansiktet och göra mig klar för sängen. Och titta till Ida :-)

Tisdag 20/11

Kategori: Allmänt

Min kropp säger mig att jag faktiskt gjorde något igår. Efter lunch igår tog jag och Jens vagnen och promenerade bort till barnens farmor. Stina sov hela vägen men Ida höll sig vaken. Vi drack en kopp kaffe och Ida fikade. På vägen hem runt (ca 15.00) somnade även hon. Eftersom hon somnade så sent var hon pigg och glad på kvällen och fick följa med och vara hos mormor och morfar medans jag åkte på fotbollsträning. Det var en riktig skit träning. Inte övningarna, eller så. Men vi, laget var riktigt usla. Jag var inte alls nöjd med vad jag presterade och tror inte att någon annan var nöjd i röda laget med deras insatts heller. Lät inte så i alla fall. Svarta laget däremot som pratade och våga hålla bollen och tittade upp innan dom slog ett pass, dom var duktiga. Bara att rycka upp sig och komma igen. För min del handlar det mycket om självförtroende. Jag hinner tänka innan jag möter motstånd spelaren att "hon kommer ta bollen" och tänker man så låser det såklart sig och bollen är borta. Skulle behöva träna mer på "en mot en övningar" lite grundövningar vill säga. Känner mig alldeles ur form.. Idag har vi varit och hälsat på ett par kompisar. Visade sig att det var kalas där. Frun i huset fyllde år. När jag fick höra vilket datum det var idag var det något som klickade till. Jag borde faktiskt ha kommit ihåg att det var idag. Ska jag skylla på något får jag väl skylla på att igår var det ett år sedan som en bekant gick bort. Och även fast vi inte var så nära har det påverkat mig. Tänkte mycket på honom igår och vad hans familj har gått igenom och går igenom. Det är alltid tragiskt när människor går bort. Men det blir extra tragiskt när dom är unga och det kommer så oväntat. Nu är det läggdags för barnen och vi ska göra klart och förbereda för kvällen.

En annan kärlek

Kategori: Allmänt

Har provat att ta sticklingar från mina pelargoner och satt i vatten. Hoppas nu på att det kommer rötter på dom och att dom inte ruttnar. Än så länge har jag bara tagit från mina röda som står i matrummet. Bara dom i köket och uppe i vardagsrummet blommat ut ska jag även ta sticklingar från dom. Tanken är väl att jag till sommarn ska plantera ut dom i min tilltänkta rabatt. En rabatt som ska bli stor och med många vackra perenner, men även några ettåringar. Kommer också att sätta ett träd som kommer att ingå i rabatten. Har suttit sedan trädet som stod ungefär där jag har tänkt plantera det nya blåste ner och tittat och funderat vad som blir bäst. Är inne på Malus rubin. Tycker det är otroligt fint med sina mörkt röda blad och något ljusare röda blommor. Till sommarn kommer det alltså förmodligen dyka upp en och en annan bild på blommor, förberedelse, plantering och trädgård. Förutom trädgården och alla mina blommor ska vi göra något åt infarten/parkeringen. Vet inte vad jag ska kalla den för. Det kommer förmodligen innefatta marksten och lampor. Vi bollar tankar fram och tillbaka.

Testar..

Kategori: Barnen <3

Stina

Kategori: Barnen <3

Har många fler bilder på Stina men jag lägger inte upp bilder då hon inte har kläder på sig. Cecilia har tagit korten. Är mer än nöjd. :-)

Ida

Kategori: Barnen <3

2012-11-18

Kategori: Allmänt

Barnen sover, Jens gick ut i garaget och jag ligger i sängen och slötittar på tv. Ska snart gå ut i köket och städa fram diskbänken. Är skönt att ha sånt gjort och slippa vakna upp och börja städa. Ska ringa förskolan i morgon och höra hur läget är. Det ryktas om magsjuka :-S Kan tyckas fånigt att hålla barnen hemma från dagis för att dom kan bli smittade. Men när vi har varit sjuka mest hela oktober-november orkar jag inget mer. Jag är ju ändå hemma med Stina. Och sedan är magsjuka det värsta jag vet. Ida hade det när hon var fyra månader. Hemskt var det. Vi fick teskedsmata henne med välling så att hon överhuvudtaget skulle få behålla något. Nej det kan vi klara oss utan. Väntar på sms från me&i. Gunnel köpte ett par jättefina jeans till mig. Trodde att det var en julklapp men jag skulle få dom när dom kom. Hon skämmer bort mig :-) Eller rättare sagt, hon skämmer bort oss alla :-) Nej, snällare svärmor finns nog inte.

Sjuk

Kategori: Barnen <3

Stina är förkyld igen..Ida hostar på nätterna men i övrigt mår hon bra. När ska detta ta slut...

Lördag

Kategori: Allmänt

Annika och Cecilia har precis åkt hem. Sitter mitt bland bullar och kakor som dom hade med sig och lämnade kvar. Inte bra för min del som vill gå ner lite till. Har ingen självdisciplin gällande sånt gott och det slutar som oftast med att jag tar en för mycket. Bilderna blev som väntat jättefina :-) Lägger upp några senare. Idag var tanken att det skulle bli paj till middag, men jag vill gärna ha en god sallad till och det hade jag dåligt med. Här i glesbygden stänger affären 14.00 på lördagar (eller något sånt) så någon paj blir det inte idag. Skulle vara trevligt att bli bortbjuden på något gott. Har ingen lust att ställa mig vid spisen.

PartyLite

Kategori: Allmänt

Har varit med svärmor på partyLite ikväll. Fanns en hel del grejer men köpte inget. Det är ju snart jul så då måste man hålla lite extra hårt i pengarna om man ska kunna skämma bort barnen lite extra. :-) Imorgon kommer min faster och kusin hit. Cecilia fotade barnen i slutet av sommaren och imorgon ska vi få se hur dom blev. Är övertygad att dom blev jätte fina :-) längtar :-) Nu ska jag sova.

Underbara trotsålder

Kategori: Allmänt

Sparkar, slag, drar i håret och för att inte tala om de fula orden som ploppar ut ur den lilla munnen. Jag vet att det går över. Ja, i alla fall sparkarna, slagen och hårdragningen. Men det är fruktansvärt frustrerande när man är mitt i det. Det blir så mycket värre på kvällen och strax efter lunch. När hon börjar bli trött alltså. Önska att det snart tar slut, eller trappas ner något i alla fall. Är inte roligt att måsta bli arg på henne hela tiden. Det är väl inte hela tiden heller. Men ibland känns det så. När det har varit en dag med mycket trots och man måste vara "den arga mamman" får jag så dåligt samvete. Förutom trotsen är Ida inne i en härlig ålder. Hon säger mycket roligt och man får tillbaka så mycket. Stina vänder på sig och utvecklas hon med. Det går alldeles för fort med båda barnen och ibland önskar man att man kunde bromsa lite... Ikväll när barnen sover ska Jens och jag passa på att städa bilen. Vi ska även vända på Idas bilstol. Det börjar bli trångt med utrymme för benen. Kanske blir hon bättre i sin åksjuka med. Hoppas på det. Imorgon fyller barnens mormor år och vi ska dit för att fira henne.

Makka pakka

Kategori: Allmänt

Från telletubbies till drömmarnas trädgård. Trodde faktiskt att det inte kunde bli mycket dåligare än teletubbies men så fel jag kunde ha. Det här är mycket sämre. makka pakka, ninkinonken, pontipinerna och jag vet inte allt vad dom heter. Ida tycker att det är bra så då får man väl bita ihop och göra sig hård. ;-P Sent igårkväll bestämde vi att Ida får nog vara hemma den här veckan med. Så att man är helt säker på att öronen är bra igen. Men nästa vecka ska hon få gå. Nu ska vi upp till Uffe och Malin så Ida får leka med Loke.

Sundsvall

Kategori: Allmänt

Jag och Ida har varit till Sundsvall idag med mamma och Emma. Hittade en tröja till mig själv, lite småprylar på ikea och lite annat krimskrams. Nu sover Ida men Stina verkar allt annat än trött. Hon ligger och jollrar på i sängen. I morgon ska Ida äntligen få gå på dagis igen. Som hon har längtat :-)

Me&i

Kategori: Allmänt

Igår blev det en onödigt stressig dag. I Måndags åkte vi och hälsa på Emma och Stefan och Barnens mormor och morfar. Dom bor grannar så det blir ofta att vi hälsar på alla samtidigt. Pappa ville att Jens skulle följa med till Lycksele och sätta in en elcentral i farmor och farfars stuga. Eftersom dom skulle åka så tidigt blev det smidigast att sova över. Jens, pappa och Stefan åkte vid ca 06.00 och jag och barnen umgicks med Emma och min farmor som var hos Emma och bakade tunnbröd. Vid ca 11.00 gick jag över till mamma och pappa igen för att plocka ihop våra grejer och hämta bilen. Men jag kunde inte hitta bilnycklarna. Efter en stunds letande ringde jag Jens. Såklart hade han bilnycklarna i jackfickan. Jag kände hur paniken började smyga sig på. Jag skulle ju ha främmande som kom 17.30 och innan det skulle jag hinna städa och fixa med fika mm. Som tur var snodde Emma ihop en sockerkaka lite fort och jag fick åka hem med farmor då hon bakat färdigt. När vi kom hem till Bispgården och rullade in på gården frågade farmor om jag hade någon hemnyckel. Nej!! Den sitter ju såklart på bilnyckeln som var i Lycksele. Ringde Jens mamma som har en extra. Men den hade Jens varit och hämtat och inte lämnat igen. Klockan var ca 14.30 och Jens låg inte på plus vid det här laget. Ringde En kompis som också har nyckel hem till oss men då hade hennes sambo den på sin nyckelknippa och han var i utanede och jobbade. Efter att ha åkt genom hela byn fram och tillbaka kom jag tillslut in och kunde börja. 17.15 var jag klar. Jag hann precis innan alla skulle komma. Visningen var som vanligt väldigt bra och även fast jag inte handlade själv blev vi inte utan. Barnens väldigt snälla och generösa farmor köpte jättefina julklappar. :-)

Moster och Stefan

Kategori: Allmänt

Sitter hos Emma och Stefan. Stina sover och Ida är ute med Stefan och åker fyrhjuling. Pappa kommer snart hem och mamma strax efter. Lät som att det blev hämtmat från Långsele till middag. På måndag börjar jag spela fotboll igen. Var med dom 4-5 sista utomhusträningarna som dom hade i sommras men nu efter uppehållet ska vi in i kuben. Ska bli spännande. Har inte spelat sedan dom la in konstgräs så det ska bli roligt! :-) Idas medicin är nog bara att glömma. Måste ringa och be om att få något annat än kåvepinin. Hon kräks bara upp det. Halva kuren är bortspolad i slasken så nu känns det bara hopplöst. Nu vill mamma att du ska bli bra Ida..

Ont

Kategori: Allmänt

Jag kan inte sova. Strax före lunch idag klibbade lungan fast mellan revbenen och jag har fortfarande kvar det sådär 12 timmar senare..Hade mycket såhär förut men då hjälpte det oftast att dricka vatten eller ta ett djupt andetag så släppte det. Ont gjorde det, men det släppte. Nu har jag provat det mesta och sitter fortfarande här och har ont. Tänkte att jag skulle prova sova och hoppas att det försvunnit tills imorgon. Men när jag lägger mig ner blir det värre. Verkar som att jag får leva med att ha ont ett par timmar till. Men med tanke på morgondagens alla planer skulle jag verkligen behöva sova nu. Nej, försöker glömma det onda med lite sommar och tanken på att få gräva lite i jorden igen. Som jag längtar! :-) ((Lånad bild))

Ring!!

Kategori: Allmänt

Väntar på ett samtal. Ett viktigt samtal som kommer ha stor betydelse för oss. Har väntat hela dagen och hoppas varje gång Jens telefon ringer att det ska vara just det samtalet vi väntat på. Emma och Stefan kommer hit senare och hälsar på. Imorgon efter tandläkarbesöket och städningen åker vi till Österforse och bakar med farmor och Emma.

Ensam mamma

Kategori: Allmänt

Sitter och tittar på finalen utav ensam mamma söker. Har inte sett just något alls men blev ändå besviken över Cecilias val. Tycker att killen som blev bortvald verkade vara en riktig nalle. Förstår inte hur man kan bli så påverkad av ett tvprogram. Ida sover på sitt rum ikväll. Hon har sovit med oss nu när hon har varit sjuk och när hon vaknat och haft ont i öronen. Men natten som var gick så bra så inatt får hon sova på sitt rum. Vilket hon helst gör faktiskt. Tyvärr verkar det som att hon kommer ha en jobbig natt då hon vaknat två gånger redan och varit ledsen. Stackars liten..Men i morgon kommer penicillin dropparna och jag hoppas det vänder fort och att hon snart mår bättre. Hon vill ju så gärna på dagis och leka med kompisarna. Vet inte hur många gånger hon pratat om dagis och barnen. Men det känns fel att låta henne gå när hon ska få en penicillinkur och när hon ena stunden faktiskt mår så bra att hon skulle kunna gå på dagis, men i nästa har så ont så hon gråter och bara vill sitta hos mig eller Jens. Nej hon får nog längta tills kuren är över och öroninflammationen är borta. Imorgon blir det en sväng till Sollefteå och kanske att något trevligt får följa med hem. Vi får se :-) Annars ska jag försöka tvätta bort så mycket som möjligt imorgon. Förstår inte hur tvättkorgen kan växa så fort.. På onsdag ska jag till tandläkaren och sedan hem och städa och baka innan torsdagens gäster kommer. Ska ha me&i party på torsdagkväll så då måste jag röja upp här hemma innan jag vågar släppa in mina shoppingsugna gäster. Så illa är det egentligen inte. Men det känns bättre att ha det nystädat när det kommer folk hem till en tycker jag. Nej nu har jag fastnat i tvn så många gånger att det snart tagit 45 minuter att få ihop vad som har, och vad som kommer att hända framöver.

Måndag

Kategori: Allmänt

Har varit mycket nu ett par dagar så då fick bloggen vila lite. I lördags fick vi först besök av barnens farfar. Sedan kom kusinerna och farbror med sambo. Det har som sagt varit mycket nu ett par dagar. Ida blev sämre i öronen och vi bestämde oss för att åka in så läkaren fick titta på henne igen. Det visade sig att hon fått dubbelsidig öroninflammation och penicillin sattes in. Hon fick en penicillin som heter kåvepinin . Ett pulver som blandas ut i lite vätska. Det här var vad vi skulle behandla med under helgen och fram tills på tisdag då hon ska få droppar. Men när hon bara kräks upp det, och det känns mer eller mindre som om man som förälder plågar sitt barn är det inte roligt. Med råd från en släkting som jobbar på sjukhus och med tanke på Idas allmäntillstånd avvaktar vi med medicinering tills hon får dropparna. Sedan har det varit en massa annat jobbigt som förmodligen kommer att åtgärdas och redas ut nu i veckan. Igår var vi hos mina föräldrar och åt middag och idag kommer pappa förbi och kikar vad som ska göras i garaget med elen. Ikväll ska vi till barnens farmor och hälsa på. Jultidningarna som jag beställde av faster Bea har kommit så ska göra rätt för mig med. Nu försvann Ida ut i köket och det blev allt för tyst. Ska kolla vad hon gör.

Ida <3

Kategori: Barnen <3

Stackars mammas älskling har fått öroninflammation...Känner inte igen mitt barn som i vanliga fall är så glad. På dagen går det upp och ner. Hon kan leka en stund men rätt vad det är kommer hon gråtandes och ropar på mamma och pappa och håller sig för örat..På natten sover hon oroligt, vaknar ofta och gråter. Hon har feber på natten också. "kom tillbaka om 6 veckor på återbesök" sa läkaren. Aldrig att hon ska gå och ha ont så länge. Jens blev arg när han hörde vad läkaren sagt. Nej, så länge ska man som barn inte behöva vara sjuk innan man får hjälp. Hon har precis somnat om. Nästa gång hon vaknar ska hon få alvedon. Vet inte om det hjälper mot det onda, men hon slipper i alla fall febern. Stina sover också oroligt efter sprutan och fick alvedon tidigare ikväll. Blir en lång och jobbig natt för alla som det ser ut. Och vi som precis blivit friska...

Vaccination

Kategori: Allmänt

Barnen somnade för en liten stund sedan. Jens är på begravning och jag sitter och sneglar på diskmaskinen som skulle behövts plockats ur..Men det känns jag inte ha någon lust med för tillfället. Gunnel kommer om ett tag och vi ska åka ner till Birgitta för Stinas första spruta. Känns sådär när hon precis blivit frisk. Dom brukar kunna få feber på sprutan och det tycker jag hon har haft nog med ändå..hon kanske klarar sig från febern, man vet aldrig. Imorgon bär det eventuellt av emot Sundsvall. Ska köpa lite "bra att ha saker" och Jens skulle ha någonting till garaget. En kompis kommer hit i morgonkväll och ska hjälpa Jens med den sista rördragningen så det blir klart och sedan få upp sista gipsen i taket. Sedan är det bara lite eldragning kvar och det är klart. Känns skönt. Vill komma igång med tvättstuga och matrum. Trappan ute i hallen ska målas och det ska in nytt golv i både hall och matrum. Inte allt på samma gång då, men man måste ju börja någonstans. Nej nu ska jag lägga fram barnens ytterkläder och förbereda innan farmor snart kommer.