jennysofie.blogg.se

Mitt liv som sambo med Jens och tvåbarnsmamma till Ida och Stina.

Slask väder och Na2

Kategori: Allmänt

Dagen började lika lugnt som vanligt med morgonmys i sängen med barnen och "bompa" på tvn. Vi åt frukost och sedan åkte Jens ner till familjen Palmroth.
Jag och Ida fikade lite längre samtidigt som vi tittade på Pettson och Findus på datorn.
Stina somnade till en stund strax innan Jens hade hunnit åka men vaknade efter bara ca 20 minuter. Mina planer om att hinna läsa igenom kapitlet igen gick mer eller mindre i stöpet.
Vi fikade klart och sedan gick även vi ner till Marie och Henri.
Ida ville åka pulka och jag såg inga problem med det mer än att det var lite halt så att jag skulle bli tvungen att "hålla emot" pulkan ner för backen. När vi kommer efter kurvan nere i backen tar all snö och is plötsligt slut och det är bar asfalt så långt man kan se.
Underbart..Jag som bara hade ena sittdelen i barnvagnen och den satt såklart Stina i.
Stina har vuxit ur liggdelen så den har vi tagit lös men inte satt dit den andra sittdelen. Så Stina sitter alltså på "Idas plats" och på andra sidan där Stina har legat förut sitter för närvarande ingenting.
Det är inte särskilt långt till Marie och Henri. Men med Idas små korta ben är det ändå en bit att gå.
Hon fick bitvis gå och på dom sträckor som det var lite snö på drog jag henne i pulkan. Vi kom i alla fall fram och hon protesterade inte en enda gång. :-)
Inte om att hon fick gå i alla fall. Däremot när jag sa åt henne att sluta äta snö svarade hon med att:
-"Det är roligt att äta snö"  Jag hade lite svårt att vara allvarlig när hon svarade med det. :-)
Vi åt en pizza till lunch och sedan gick vi hem då Ida blev trött. 
Jag var helt säker på att Ida skulle somna i bilen när hon åkte hem med Jens och blev förvånad då jag mötte henne i hallen då jag och Stina kom in. 
Vi vilade framför tvn ett tag men hon somnade inte. 
Redan igårkväll vid läggning pratade Ida om att åka till farmor idag så vi frågade om hon ville ringa till farmor och höra om hon var hemma. 
Farmor skulle vara hemma så vi åkte dit och där blev vi bjudna på middag. 
Nu sover barnen och jag har skrivit ett avslut på uppgiften även fast jag inte är riktigt klar med den än. Men jag låg och funderade när jag la Ida och kom på ett avslut som jag ville ha.
Känns riktigt bra. Nu ska jag bara få ihop resten så jag blir nöjd och sedan kan lämna in det på fredag.
 
 Gosisar ♥
 
 

Sundsvall fram och tillbaka

Kategori: Allmänt

I morse klev vi upp allesammans vid 08.00. Vi klädde på oss och barnen åt frukost. Något som både jag och Jens är dålig på att göra själva. Får bli bättring med det. ;-)
Vi lämnade en halvgråtande Ida på dagis som ville vara hemma och inte på dagis. Från att ha gått så bra nu en tid att lämna henne och hon har längtat och frågat om hon ska dit till nu då hon inte längre vill.
Är inte roligt att lämna henne då och helst av allt vill man bara vända i dörren och ta med henne hem igen.
Men vad blir det för bättre av det..då kommer hon aldrig vilja vara där den dagen då man verkligen behöver ha henne på dagis. 
Vi åkte vidare mot Sundsvall, jag Jens och Stina. 
Vi bestämde igår kväll att vi skulle åka på Willys och storhandla.
6-7 kassar senare och ett antal blöjpaket till barnen åkte vi på Max och fick i oss lunch innan vi åkte hem för att hämta Ida.
När vi kom in på förskolan kom en annan förälder samtidigt som oss. 
Jag ropade hej till Ida som jag först trodde blev så glad att hon grät. Men när hon kom kippade hon som att hon gråtit en stund. 
Det var två stycken ur personalen som kom (dock i omgångar). Men ingen av dom som kom fram till oss och talade om hur Idas dag varit. Båda pratade med den andra föräldern. 
Nu är det inge konstigt att mitt barn gråter. Det kan ha varit att hon inte fått något hon ville ha eller vad som helst. Men jag har fått den uppfattningen att Ida ofta har varit mycket ledsen på dagis och haft det lite kämpigt och då är det skönt som förälder att få höra hur det har gått. 
Hon säger ofta när man frågar henne om det har varit kul på dagis:
-"Ida har varit ledsen dagis"  Kanske inte det svar man önskar att få höra..
Nu vet jag att det har gått bra en tid eftersom dom oftast berättar hur det gått. Och kanske jag skulle ha gått fram och frågat,.men man vill ju inte avbryta när dom står med en annan förälder. Och förmodligen trodde dom att någon redan pratat med oss.
Hoppas hon har det bättre på fredag och att hon säger att hon har haft roligt på dagis :-)
Det vill mamma och pappa höra :-)
 
 Älskade barn ♥
 
Måste bara tillägga att vi är jättenöjda med personalen på Idas förskola.
Hoppas bara på att Ida själv ska börja trivas ännu mer och inte vara så mycket ledsen. Skulle vilja vara med henne en dag och se vad dom gör (en fluga på väggen). Undra om man får det(?)
Men då tror jag hon kanske måste vilja gå dit först. Annars sitter hon nog bara med mig hela dagen och leker inte med dom andra barnen som jag vill se hon göra :-)
Följde med henne efter jul när vi varit sjuk länge och det varit jullov för då hade hon det jobbigt. Men då satt hon för det mesta bara med mig.

Evolution

Kategori: Allmänt

 Detta roar jag mig med fram tills jag ska hämta hem Ida från förskolan :-)

Helgen

Kategori: Allmänt

I lördags efter att vi tagit oss upp ur sängen satte jag mig i köket och plugga lite. Kände mig överkörd efter den minst sagt långa natten. Märktes på Ida att hon sovit dåligt då hon hade nära till gråten hela förmiddagen. 
Jens ringde till min syster och bjöd in oss på middag där.
Vi var där vid 13-tiden och Ida ville såklart åka skoter med Stefan på en gång. Hon sov i bilen på vägen dit och var på bättre humör.
Det var kanon väder så vi var ute fram tills att Emma började med middagen. Vi hann även med en tur till Långsele på skoterträff. Ida var helnöjd :-)
Stina var vaken hela tiden och surrade :-)
Efter middagen ringde mamma och undra om jag kunde hämta dom i Sundsvall på söndag kl 14 på tågstationen. Dom var i Sthlm och tittade på "Rain man" en present från mig och Jens, Emma och Stefan.
Vi bestämde oss att stanna över natten i Österforse och bo hos mamma och pappa och se melodifestivalen med Emma och Stefan.
Vi köpte lite gott och myste ner oss i soffan uppe hos mamma och pappa.
Ida som var helt slut efter dagen somnade strax efter 07.30. Men hon hann äta lite majskrokar och vara med på lite mys innan hon somnade :-)
Stina höll sig vaken till strax efter 21.00, hur hon nu orkade med det(?)
 
På söndag tog vi det bara lugnt hela förmiddagen. Barnen vaknade inte för ens vid 09.00. Dom tog nog igen lite välbehövlig sömn.
Vi gjorde lunch och sedan åkte jag och Stina till Sundsvall och hämtade mamma och pappa. Ida stannade med Stefan och Emma och Jens åkte hem till Bispgården för att kolla sin pappas pelletsbrännare som han lovat när Lars är i Timrå på veckorna.
Ida åkte skoter hela eftermiddagen. Dom hade åkt på skoter till Långsele och hälsat på Stefans föräldrar och fikat och sedan åkt hem och fortsatt åka på lägdan. Ida älskar åka skoter och hade haft jätte roligt :-) 
Jag, Stina, mamma och pappa var hemma vid 16.00 och pappa började med middagen. 
Vi åkte hem efter 19.00 och Ida som var nöjd efter helgen sa i bilen att hon ville hem och sova i sin säng :-) Hon sov vid strax efter 20.00 även fast hon hade somnat hos mormor och morfar vid 17 och sovit en timme. 
Men man blir trött efter nästan en hel dag ute.
Stina somnade vid 21.00. Hon har varit lite nattuggla i helgen och somnat senare än vanligt. 
 
Idag (klockan är efter 00.00) är det dagis för Ida och jag ska plugga fram tills hon kommer hem/ska hämtas.
 
 
 
 
 

Natten

Kategori: Allmänt

Igår efter middagen åkte vi till Uffe. Jens skulle dit på hockeykväll och jag och barnen följde med en stund innan läggdags. 
Vid 19.00 lämnade vi hockeysupportrarna och åkte hem. Ida som inte sovit något på hela dagen hann slockna i bilen redan. Stina somnade efter en flaska välling. 
Vid 23.00 vaknade Ida och ropade efter mig. Jag gick in och hämtade henne så hon fick lägga sig i våran säng.
Hon hade ont i magen sa hon och strax där efter behövde hon gå på toaletten. Hon var hård i magen stackaren..
Sedan var hon vaken i ca 1 timme.
Pappa hann komma hem där någonstans men honom skickade vi upp i gästrummet. Han var inte i skick för att hjälpa några barn med magont i alla fall. 
Ca 04.00 vaknade Ida igen. Eller hon satte sig upp och grät i sömnen och ropade på mig igen. 
I vanliga fall kan man bara lägga ner henne på kudden så somnar hon om. 
Men nu blev hon bara mer hysterisk när jag provade med det. 
Stina vaknade och var naturligtvis hungrig. 
Skyndade till köket och gjorde en flaska i hopp om att hon skulle somna om sedan. 
Ida var fortfarande ledsen men nu var hon vaken. 
När jag skulle ge Stina flaskan hade jag inte skruvar åt ordentligt, eller inte alls. Jag vet faktiskt inte, var väldigt trött och kände att jag skulle vilja dela på mig och kunna hjälpa båda barnen samtidigt.
Stina blev mer eller mindre dränkt i välling.
Nu skrek båda barnen, Stinas säng var blöt och kaoset var på topp.
Tog Stina till badrummet och spolade av henne. Hon fick en ny blöja och jag bytte i sängen.
Ida hade lugnat sig något och satt nu och ropade efter välling hon med.
Gjorde välling till båda barnen (kollade denna gång att jag skruvat åt ordentligt).
Klockan 06.00 somnade barnen och jag somnade också.
 
 

Plugg och kusinbus

Kategori: Allmänt

Satt uppe till ca 23.00 igår och gjorde klar uppgiften som skulle in idag. Jörgen skulle inte vara på skolan idag så jag har fått en till uppgift som ska vara klar tills nästa fredag och då lämnar jag samtidigt in den jag nyss gjort klart. 
Jens lämnade Ida på dagis i morse och åkte sedan till familjen Österlund för att tjuvkika på bygget. Jag var där igår och det blir verkligen jättefint. Han gör ett kanonjobb Uffe :-) 
Själv har jag plockat lite här hemma. Startat en tvättmaskin och ställt tillbaka disken i skåpen. 
Stina har precis somnat. Hon åt lite gröt och lekte lite på golvet en stund innan hon blev trött och ville vila en stund. 
Jag ska hämta Ida tidigare idag. Vi ska åka ner till Gunnel och hälsa på. Hon har fått låna Lilly och Nils så vi ska ner och leka lite med kusinerna :-)
Farfar ringde för en stund sedan och berättade att dom hade fått tag i en tripp trapp stol som vi skulle få. Ida har redan en men den här var tänkt till Stina :-)
Det är ett tag kvar innan hon kommer kunna ha den (om det nu inte är så att det finns bygel till den?)
Men det gör inget. Antar att den kanske är i furu så den ska nog få sig en makeover innan ändå :-)
Har kikat lite på tradera efter bokstäver. Har en tanke om att eventuellt klistra barnens namn på stolarna.
Dom har så på Idas förskola och med ett foto så barnen vet villken stol som tillhör vem.
Ida känner igen sitt namn när hon ser det. Tror att hennes stol på dagis kan ha en bidragande orsak till det :-)
Sedan kan det vara lite roligt också att göra sin "egen stol".
Men än så länge är det bara en tanke. Får se om jag kommer mig för att göra det också. :-P
 
 
 Nu längtar jag till värmen. 
 

Kan inte sova

Kategori: Allmänt

Uppstigning 07.30. Det var bara att sätta igång med uppgiften.
Ida fick vara hemma Idag då hon hostat större delar av natten och därför sovit väldigt dåligt. Hon klev upp och gick in i vårat sovrum vid 08.30.
Efter någon timme med en massa läsning på både nätet och från boken kännde jag att jag inte kom någonstans.
Jag förstod texten men kunde inte få ner den på papper med egna ord.
Ringde syster som har gjort den här kursen redan. Tänkte att hon kanske kunde hjälpa mig att komma igång.
Är som sagt lite ringrostig efter flera år ifrån skolan. 
Men hon skulle jobba så hon var inte till så mycket hjälp ;-P
Ringde mamma och hon sa att jag skulle komma bort till dom till 17.00 så skulle hon hjälpa mig.
La igen böckerna och stängde ner datorn. Jag skrev upp några stödord och lite annat som jag ville få med i texten som jag sedan tog med till mamma.
gjorde lunch och sedan somnade barnen. 
Medans dom sov läste jag lite till. 
Väckte Ida och sedan lekte vi bra länge inne på hennes rum. Stina vaknade så vi satt tillslut allihopa inne på Idas rum och lekte.
Gjorde middag och frågade Ida om hon skulle stanna hemma med pappa och Stina eller följa med mig till mormor och morfar. 
Hon skulle följa med mig såklart :-) Hon missar inga tillfällen att få hälsa på mormor och morfar :-)
Så vi åkte dit bort efter middagen.
17.30 satte vi igång med uppgiften jag och mamma. Och 22.15 sa vi att vi ses på torsdag och fortsätter. 
Ida höll igång både sig själv och morfar tills klockan var strax före 22.00. Kan inte förstå hur hon orkade hålla sig vaken så länge lill-piga. 
Inget dagis i morgon. Hon lär sova en stund i morgonbitti i alla fall.
Nej nu måste jag försöka sova. 
 
Tack snälla mamma för hjälpen ikväll ♥
 
 
 

Inge klokare blev man

Kategori: Allmänt

Nej efter kvällens möte på förskolan blev jag inte mycket klokare. Det sas väl egentligen inte så mycket. Eller det som sas berörde mest de föräldrar med barn födda -07/-08. Alltså 5-åringarna och dom som kommer att ska fylla 5 och flyttas på järåskolan till hösten. 
Detta är ännu en nödlösning då det är platsbrist på förskolan. Undra hur länge vi ska hålla på så här..med nödlösningar och tillfälliga lösningar(?)..
Det ligger några förslag på vart förskolan ska komma att vara tillslut. Järåskolan, i anslutning till  Nipängen och hallvägen är väl några.
Men förslagen är många och det ska räknas på och diskuteras fram och tillbaka. Och hur det kommer att påverka förskolorna/förskolan i Hammarstrand.
Ja.,det var väl det som sas. Inget beslut kommer att hinnas tas till 2014 så vi stannar på hallvägen tillsvidare.
 
Fick i alla fall uppgiften runt 13.30 idag. (vet inte om jag redan skrivit det?) När kolckan hunnit bli efter 12.00 kände jag att jag kommer inte att hinna börja något om han skickar den nu innan jag ska hämta Ida från dagis. 
Imorgon ska Jens lämna henne på dagis så jag kan börja och förhoppningsvis komma ganska långt med den om det går bra. Lät som han skulle ta med sig Stina och hälsa på någon så jag fick huset för mig själv.
Lite leds att jag fick den så sent då jag har svårt som det är att få ihop tid till att göra den. 
Det är inge roligt då man känner att tiden är emot en när man inte ens börjat. Man vill ju inte lämna in något som inte känns bra.
Nej nu ska jag ställa klockan på 07.30 och försöka sova så jag kommer igång med uppgiften tidigt i morgon. 
 
 

Skulle vara fin

Kategori: Allmänt

Har länge längtat efter en kökssoffa. När vi var och kollade på huset vi bor i nu hade hon som ägde det då en kökssoffa.
Har kikat på blocket men antingen är dom i furu eller någon annan färg än vit som jag vill ha.
Eller så är dom för hög i ryggen så den hamnar ovanför panelen i köket. Eller för långt bort. 
Nu hittade jag en på jysk. Lagom storlek och inte för prålig. Men slanten skulle dom ha för den istället såklart.
 
 
Tanken är att ha en kökssoffa och ett litet bord med två stolar i köket.
Och en matsalsmöbel i den blivande matsalen. 

Väntan

Kategori: Allmänt

Har lämnat Ida på dagis. Det var bara tre barn där idag med Ida inräknad. Var inte vad personalen räknat med då dom hade ringt in en vikarie.
Så fyra "fröknar" och tre barn. Kommer att vara hel-lugnt idag :-P
Ida hade bitit hål i sin sista napp så efter jag lämnat henne åkte jag på ica för att köpa nya.
Köpte även småpaket med russin och lämnade på dagis som barnen kan smaska på idag. 
Skickade ett sms till Jörgen i morse och påminde om uppgiften.
Han skulle skicka den. 
Men än har den inte kommit.,.så jag sitter mest och väntar på ett mail från honom. 
Ikväll är det möte på förskolan. Har inte en susning om vad det egentligen ska handla om.
Hoppas på lite information om vart barnen tillslut ska ha sin permanenta förskola.
Idag är dom på hallvägen allihop. I två separata lägenhetslokaler. En för fröna (Ida och hennes kompisar)
Och en för prästkragen/gullvivan. 
Hoppas vi får komma upp på järåskolan allihopa (fröna, prästkragen, gullvivan) och att det ordnas med egen lekplats för våra små. 
Då kanske inte heller steget från förskola till skola blir så jobbigt för de barn som är lite extra spända och nervös inför en skolstart. 
Då är dom samlade på ett och samma område, skolbarn och förskolebarn. Fast med egna gungor, sandlåda och allt som bör ingå på en lekplats.
Vet inte hur det ser ut med någon form av staket för dom rymmningsbenägna. 
Men det kan väl inte vara hela världen att ordna med kan man tycka.
Vi har ju generösa människor som har sagt dom kan ställa upp bara vi får ha skolan kvar. :-)
Kommunen vet jag inte hur mycket vi kan räkna med längre tyvärr..
Känslan man har fått efter alla möten man har varit på, är att dom vill ha allt i Hammarstrand. 
Vi får se vad som sägs ikväll. Vem vet, man kanske kommer därifrån glatt överraskad(?) :-)
 
 

Kvällsläsning

Kategori: Allmänt

Har inte börjat med skol-läsning än. Blev fast vid datorn och kollar runt på olika bloggar. 
Herre jösses vad många det är som tränar och håller igång med dieter och allt möjligt. 
Själv har jag suttit hemma och varit förkyld så jag har inte kommit iväg på någon träning alls den här veckan. 
Kanske var det så att jag inte pallade cupen och kroppen sa ifrån sig med en besvärlig förkylning för att ge igen ;-P
Nej så illa är det inte. 
Hoppas må bättre i morgon så kanske jag kommer iväg på träningen.
 
Nu ska jag stänga ner och faktiskt sätta mig med böckerna. 
Ska ringa Jörgen i morgonbitti så jag får uppgiften och kan börja.
 
 Mina fina ♥

Bara så ni vet

Kategori: Allmänt

Är jag fortfarande ute efter en sån här :-)
 
 Och den behöver inte fungera. 

Söndag

Kategori: Allmänt

Låg länge kvar i sängen. Tyckte att det var ovanligt tyst så jag klev upp efter en stund. Ingen hemma. Jens hade tagit med sig barnen till en kompis och hälsat på. 
Jag tog en lång dusch och när jag kom ut därifrån hörde jag Ida ute i hallen :-) :
-"Mamma!"
Vi åt lunch och sedan somnade Stina. Ida som var väldigt trött ville lägga sig på rummet och titta på Nicke Nyfiken så hon gjorde det. Jag passade på att läsa lite och Jens la sig och vilade inne på vårat rum med Stina. 
Emma ringde när jag nästan läst klart och tyckte att vi kunde komma bort och äta med dom och Stefan ville skjutsa Ida på skotern och fyrhjulingen. 
Ida som inte somnat än blev jätteglad :-)
Jag läste klart och vi väntade tills att Stina sovit klart. 
Ida somnade i bilen och fick sova en stund. 
Hon hann inte mer än ta av sig ytterkläderna så fick hon syn på Stefan. :
-"Åka skoter, fylling! Kom och titta Stefan!" sa hon. Jag klädde på henne igen och sedan var dom ute en bra stund.
Roligast tror jag hon tyckte det var att tolka på snow racer efter skotern :-)
Dom kom in och vi åt middag. 
Efter middagen gick Ida och Stefan ut igen och Ida åkte mer skoter (snow racer efter skotern)
Jag slingade håret på Emma och gjorde sedan sällskap med dom andra i soffan.
 
Nu är vi hemma igen. Ida höll sig vaken hela vägen hem och ligger nu inne på sitt rum och har sett en stund på film innan hon ska sova.
Stina somnade i bilen och ligger i spjälsängen och sover.
Jag ska läsa lite innan jag ska sova.
 
 
 
Åå vad jag längtar till sommaren! :-)
 
 
Kanske lilla fröken tar sina första steg i slutet utav sommaren(?) :-)
 
 
 
 

Farfar och ett första krypsteg

Kategori: Allmänt

Igår efter lunch packade vi oss in i bilen och åkte mot Timrå. 
Barnen somnade strax innan utanede och sov hela vägen fram. Vi fikade och Ida och Stina lekte var och en för sig.
Kurt som också var ditbjuden hade hunnit komma.  
Efter att vi fikat och pratat en stund åkte jag, Lotta och Ida iväg ut till My,Jacke och Lucas så vi fick se hur dom  bodde. Vi gick aldrig in eftersom att dom var sjuka. Men från utsidan sett var det ett gulligt hus och bara några hundra meter ifrån ligger en sjö med tillgång till bastu. Jätte fint hade dom det. Vi ska försöka planera in en dag så vi kan åka och hälsa på. 
Vi åkte tillbaka till örnen för att förbereda middag. Jag fick sitta och prata med Ida på vägen dit så att hon inte somnade. Klockan började närma sig fem och hon hade verkligen kört järnet från det att vi kom fram till Lotta och farfar.
Vi åt god mat i form av kyckling, vårrullar, ris, pommes och currysås. Himmelskt gott och jag tror vi åt tills det stod ut ur öronen på oss :-) 
Stina som inte sovit mer än några minuter sedan vi kom fram vid 13.30 var vid det här laget så trött att hon bara grät. 
Vi provade med det mesta, men fick henne ändå inte att somna. Hon slutade gråta ett tag och var nöjd att vara på golvet. 
Lotta hade dukat fram glass och kaffe. 
Stina låg som sagt på golvet och Ida som blev lite piggare när hon såg vad som dukats fram åt lite och sedan satte även hon sig i farfars knä på golvet. 
Rätt som det var tog Stina några trevande krypsteg. Hon gjorde det bara en gång och vi har inte sett något mer idag. Men det är inte omöjligt att vi snart har en till som tar sig fram med fart. 
Efter att vi legat och jäst på soffan ett tag tackade vi för oss och åkte hemöver. 
Barnen somnade i bilen och jag somnade nästan på en gång jag lagt huvudet på kudden. 
Jens däremot som inte kan dricka kaffe på kvällen hade varit vaken till strax före 04.00 i morse. 
Undra om han ångra att han lovat mig sovmorgon idag(?) ;-P
 
 ♥
 
Nu sover barnen lunch. När dom vaknar ska vi gå ut i det fina vädret. Jag ska passa på att läsa lite nu medans dom sover. 
 

Grilla och kompisbus

Kategori: Allmänt

Igår klev vi upp, åt frukost och gick sedan ut vid ca 09.30.
Vi lekte i snön och Stina somnade i sin vagn som vanligt när vi är ute. Eftersom det var rätt bra väder och ingen av oss ville gå in bestämde vi oss för att lunchen skulle ätas ute. Jens åkte iväg och hämtade ved och köpte korv. 
Utan att säga något till Ida ringde vi till Malin så hon kom ner med barnen och vi åt gemensam lunch.
Ida blev jätteglad när hon såg Loke :-)
Vid strax före 13.00 gick vi in och Malin och barnen promenerade hem.
Ida var trött och slut efter all lek och somnade ganska omgående. 
När hon vaknade åkte vi allihopa och hälsade på farmor en sväng innan middagen.
 
Idag har Ida varit på dagis. Vid lunchtid åkte jag ner på skolan och hämtade böcker och fick lite information om kursinnehållet. 
Jörgen (min lärare) skulle maila uppgiften som ska vara klar tills nästa fredag. Men det hade han glömt så jag får den på måndag istället. 
Tog med mig böckerna hämtade Ida och åkte hem. Sandra, Lucas och lilla Minnah kom förbi och fikade och lekte. Ida visade stolt upp sitt torn som hon och pappa Jens byggde igår. :-)
Efter middagen åkte vi ner till Wildah. Man får passa på när hon är här hemma. Synd det blir så långt mellan gångerna dom hinner ses. Nu var det extra länge sedan dom sågs då vi inte var hemma sist hon var här. 
Wildah sken som solen när vi kom dit och tog med sig Ida in till lekrummet direkt.
Dom har lekt i "pippihuset", med dockor och ritat en hel del. Kul att dom kommer så bra överens. :-) Även fast det kommer tjuvnyp från båda håll ibland. Men det blir väl lätt så med två tjejer som båda har lika starka viljor ;-P
Nu är vi hemma och barnen ligger i sina sängar trötta efter dagen. 
Bara Stina somnat ska jag läsa lite. Skulle läsa ett kappitel om jorden och det kan jag ju göra även fast jag inte vet vad det är för uppgift jag ska göra. 
 
Tog lite bilder på Ida och Loke igår när vi var ute. Ska lägga över dom på datorn vid tillfälle.
Nu sover Stina och jag ska passa på att börja läsa.
 
 
Har ingen bild på tornet dom byggde igår. Men det här tornet dom byggt var hon minst lika stolt över :-)
 
Tänk att vi har fått två flickor som är så olika, men ändå så lika. ♥

Tillbaka till skolbänken.

Kategori: Allmänt

Har ringt hela dagen, fyllt i papper och skickat i väg dom. 
Var ner till skolan här i Bispgården och pratade med lärare och syon. 
På fredag ska jag dit igen. Jag var helt slut i huvudet när jag kom ner på skolan efter att ha suttit och ringt hela dagen och samtidigt vara mamma och leka :-)
Ska som sagt dit på fredag och prata lite till. Men det lät som att jag kan börja redan nu den sista. Känns jättebra med tanke på att jag vill göra bort den här kursen fortast möjligt. Spännande :-)
Ska dock bara läsa upp naturkunskap 2 (B) för att sedan kunna söka vidare till annan skola. 
Världen är bra liten ändå. Han som jag ska ha som lärare känner jag sedan innan. 
Han bor där mina föräldrar bor och har förut jobbat på konsum i Långsele. Men nu är han lärare och ska väl förhoppningsvis kunna lära mig något :-P
 
Vi har nästan precis kommit in. Har varit ute och lekt i snön med Ida.
Stina somnade i vagnen efter bara en stund :-) 
Vi har gjort snökakor och åkt kana i drivorna. Sedan kom traktorn (till Idas stora förtjusning) och skotta av vägen.
Så vi stod en stund och titta på den innan vi gick in. Det är inte kallt ute. Men Ida äter en hel del snö och dyker i med huvudet före för att fånga upp så mycket som hon bara kan i munnen. Vilket innebär att även fast att det inte är speciellt kallt blir hon kall i ansiktet på en gång i alla fall. Omöjligt att få henne och sluta är det också. 
Barnen har ätit sin kvällsvälling. 
Ida ligger på sitt rum och Jens läser en kvällssaga för henne. 
Stina ligger och "pratar" för fulla muggar i spjälsängen. Hon är förmodligen vaken en stund till då hon somnade en stund när vi var ute.
 
Ska lägga ut lite nya bilder. Kanske i morgon. :-)
 
Idag känner jag mig frisk. Förutom att jag snörvlar och har mig. Men det gör väl var och varannan den här tiden på året.
 
 
 
 

12 Februari

Kategori: Allmänt

Eller innan jag har hunnit skriva om allt vi gjort idag och ska göra i morgon är det nog den 13 februari. :-)
Jens lämnade Ida på dagis i morse och jag och Stina låg kvar i våra sängar. Både hon och jag somnade om.
Jens måste ha hämtat henne för när jag vaknade låg hon inte kvar i sin säng. Sovmorgon för min del :-)
Klev upp lagomt till lunch. Kan inte minnas senast jag hade en sån sovmorgon. Ja, då jag hade magsjuka.
Men det räknas inte, för jag var mer uppe och sprang än låg kvar i sängen och sov. :-/
Efter lunchen/frukosten ringde jag en massa om skolor, kollade olika utbildningar och ringde lite till. 
Är fortfarande lite halvhängig men när det var tid att hämta hem Ida från dagis kände jag mig någorlunda och ville hämta henne. 
När hon kom hem och hade ätit mellis lekte vi på hennes rum ett tag och sedan gick vi upp och barnen fick bada. 
Efter middagen, som idag blev tacos, lekte vi tills det blev dags för flickorna att sova. 
Stina somnade ganska omgående och Ida somnade vid 20.00.
Jens och jag gick upp och såg på film. "Ted" Inte någon jättebra film tyckte jag. Klockan var inte så mycket efter filmen var slut så vi såg en till. "Hypnotisören" Den var däremot helt klart sevärd. Vet inte hur mycket Jens såg utav den då jag mer eller mindre satt i knä på honom när det blev för mycket otäckt för mig ;-P
Nu ligger vi i sängen och tittar på bygglov.
Stina "knorrar" lite och vill nog ha lite välling. Ska springa och göra det till henne nu. 
 
 
 

tänk om..

Kategori: Allmänt

Ja tänk om man hade en grundlön på sisådär 22.000 i månaden. Tänk vad mycket roligt man kunde göra med dom :-)
Sitter och kollar lite olika skolor.
Hoppas komma in på någon skola inom kort.
Kanske dags att ta sig i kragen och bli vuxen någon gång. :-)
Ska fylla i lite ansökningar och skicka in.
Sedan (när lilla fröken Ida somnat) tänkte jag och Jens mysa ner oss i soffan och se Taken2. :-)
Mår fortfarande inge vidare.
Hoppas på att en god natts sömn botar mig.

Nu & då

Kategori: Allmänt

Lördagen spenderades mestadels i kuben. Första matchen hade vi 10.00 emot Ruifs förstalag. 
Vi hade övertaget och "förde" matchen. Men när det var 15 sekunder kvar kviterade ruif till 1-1.
Andra matchen spelade vi emot Gideå/Trehörningsjö. En match vi skulle ha vunnit stort. Men vi spelade som krattor och vann med futtiga 1-0.
Kanske dagens sämsta..
Tredje matchen spelades emot Moliden. Även det en skitmatch. Dock visade även resultatet det denna gång.
Förlust med 0-4.
Detta innebar att vi var tvungna att vinna den sista matchen emot Höga kusten. Dessutom behövde Moliden eller Ruif tappa poäng för att vi skulle ta oss vidare till Söndag (idag).
Vi vann matchen med 6-0 men det blev inget spel för oss idag. 
Förutom Ruif-matchen, där vi spelade som ett lag, var det annars en medioker insats ifrån Långseles sida i lördags.
Vi hade våra glimtar då vi lugnade ner oss och spelade vårat spel. Dvs. tog tag i bollen och rullade runt. Hittade enkla lösningar och pratade med varandra. 
 
Vi åkte hem till mamma och pappa och jag tog en välbehövlig dusch. Sedan åkte vi in till Sollefteå och åt på Kajsas. 
Efter det åkte vi till Österforse igen. Jag och barnen sov där även fast det inte blev spel idag. 
Ida sov mellan mormor och morfar och jag sov nere i soffan med Stina bredvid mig i resesängen. 
Det var ingen av oss som visste hur man reste upp resesängen efter att man fällt ihop den förutom Stefan, och han hade hunnit gått hem. 
Sov dåligt och vaknade med en snorig näsa..
Nu sover barnen sedan länge, Jens ligger bredvid mig och kikar på tv. Jag sitter och snörvlar och mår betydligt sämre än när jag vaknade i morse..
Just våran tur...
 
 
Skrubbsår på båda knäna, varav ett knä är blått och lite svullet, en öm rygg efter en natt på mamma och pappas soffa, och en förkylning är vad jag samlat på mig denna helg. 
Det ska kännas att man lever.

Orkeslös

Kategori: Allmänt

Tänkte skriva om helgen. Men något passerade och jag tappade suget helt. Tänk om även jag kunde dra täcket över huvudet när det blev lite jobbigt.

Fika, renovering och fotboll

Kategori: Allmänt

Jag hade sovmorgon i morse vilket innebar att det var Jens som lämnade Ida på dagis. 
Klev upp vid 10-tiden ungefär och insåg att det var ingen som plockat undan och köket var i ett stort kaos. 
Jens hade varit på affären och sedan börjat ringa på en massa jobb. 
Orkade inte ta tag i röran just då så jag ringde till Marie istället. 
Maries mamma ringde och tyckte att vi kunde ta kafferepet nere hos henne istället. :-) Så vi packade in Nåvan och Stina och åkte dit ner. 
Dom håller på att renovera hall och badrum(?) tror jag. Kommer bli väldigt fint som det ser ut. Mari har berättat på ett ungefär hur dom har tänkt och det låter himla bra :-)
Mycket förvaring :-)
Malin och Freja kom ner på kaffe dom med. 
Sedan åkte jag och Stina och hämtade Ida på dagis. Malin och Freja åkte samtidigt och hämta Loke. Dom skulle inte göra något speciellt så dom hängde med oss hem för mera lel och mer kaffe.
Både Ida och Loke var väldigt trötta efter en massa lek på dagis och det blev lite tjuvslag och tårar.
Tillslut fick Loke nog och ville åka hem. :-)
Vi började med middagen och sedan dess har vi mest bara lekt.
Långseles andralag spelar ikväll. Och min lillasyster ingår i det laget :-)
Dom spelade sin första matck utav fyra 17.30.
När det var 4 sekunder kvar kviterade dom till 2-2. Vid avspark sköt motståndarlaget direkt och bollen rann över linjen..2-3
Jä*la skit!
Nu spelar dom igen vid sju och jag ska ringa till pappa som är på plats efter matchen och höra hur det gick.
Nu har jag två trötta barn som vill gå och sova.
 
 
 

Ge mig styrka

Kategori: Allmänt

Har ett barn som nu för tiden inte vill något alls. Oavsett vad man frågar henne eller säger att vi ska göra.
Just nu ligger hon raklång på köksgolvet och skriker allt vad den lilla kroppen orkar och kan:
-"IDA VILL INTE!!!" 
Hon blev ifråntagen trolldegen efter nog många tillsägelser att hon inte fick äta degen. 
Det brukar ge sig ganska fort då hon inser att oavsett hur högt hon skriker får hon inte den uppmärksamhet hon är ute efter. Och för den delen inte tillbaka trolldegen. 
Lär hon sig till nästa gång att inte äta utav degen(?) Hon har blivit ifråntagen den ett antal gånger pga samma anledning, att hon äter den vill säga. Varje gång tänker jag: - Nästa gång gör hon det inte..
Men än så länge har det inte blivit någon förändring.
Kanske nästa gång. :-)
 
 ♥

Dagens

Kategori: Allmänt

Jens åkte med Henri till Sundsvall igår mitt på dagen så jag tog med mig barnen och gick ner till Gunnel.
Sällskapade med Marie och Nåvan som skulle åt samma håll :-)
Jens kom och hämtade upp oss när han kommit hem från stan och vi åkte hem och gjorde middag. 
Därefter tog jag med mig Stina bort till mina föräldrar för att hämta lite papper som jag behövde idag.
Loppis var stängt igår men idag var jag och Marie dit en sväng. Det var inte mycket att se.  
Joline köpte en film och sedan gick dom hem igen och jag och Ida åkte hem.
Annars har jag varit på arbetsförmedlingen och skrivit in mig igen. 
Hade en positiv känsla när jag gick därifrån men under dagen har den känslan tynat bort mer och mer. Nu är den obefintlig.
Sitter träningsklädd och inväntar Jens som är och hjälper en kompis att bära ut en trasig bergvärmepump(?) Ja något i den stilen var det i alla fall. 
Hoppas på en bra träning och mycket folk. 
 
 ♥♥

Meeeeeen!!

Kategori: Allmänt

Skärpning Sverige!!

inspirationsblogg

Kategori: Allmänt

Är ofta ute på den här bloggen. Hon har en sån härlig inredningsstil och verkar vara en otroligt kreativ människa som tar sig an det mesta.
Funderar på att göra en kudde utav en stickad kofta som jag inte använder, precis så som hon har gjort. :-)
Önskar man själv hade en mer konstnärlig åder i sig och kunde skapa något vackert utav ingenting egentligen.

Husetvidvägen.blogg.se

Jättebra blogg som gör att det börjar klia lite extra i fingrarna :-)

Kväll igen

Kategori: Allmänt

Filmen är slut sedan länge och barnen sover. Själv sitter jag på blocket och olika inredningsbloggar och söker inspiration. 
Blir nog loppis redan i morgon med Marie om det är öppet. :-) Dock bara för mer ideer, men roligt i alla fall :-)
Annars ska jag på återvinningen och sedan på ica.
Kanske något på tvn som går att se på innan det är dags att sova.
 
 

Kvällsmys

Kategori: Allmänt

Sitter uppe i vardagsrummet hela familjen och tittar på Disneys Peter Pan.
Ida äter majskrokar och verkar tycka att filmen är väldigt spännande. :-) 
Stina har somnat i sin gunga :-)
Nu ska jag fortsätta mysa med mina underbara <3

Kanske på någons vind?

Kategori: Allmänt

Söker en klocka med pendel. Klockan behöver inte fungera det är bara klockskåpet jag är ute efter. Hör gärna av dig om du har en sån du kan tänkas vilja sälja. 
 
 
 
 

Borta bra hemma bäst

Kategori: Allmänt

Jens klev upp med barnen i morse. Ida kom in till oss strax före 06.00. Hörde att Jens sa till henne att försöka somna om och att det var mitt i natten. Men se det köpte hon inte :-) Vi är rätt bortskämda med att ha barn som sover till 07.30-08.00 i vanliga fall och sedan vill ligga och morna sig i sängen en stund. Men i morse var hon igång och hoppade i sängen redan vid 06.00 som sagt. 
Tyckte att Jens kunde ta sovmorgon idag också, eftersom jag har så mycket egentid den här veckan. 
Måndag (igår) hade jag träning, torsdag träning och i helgen är det cup lördag och söndag. 
Denna gång med A-laget så något bra måste jag har gjort. :-) Ska bli jätteroligt att spela med tjejerna jag är "van" vid att spela med. 
Tyvärr måste vi skjuta på middagen med barnens farfar och Lotta. Lars ville vi skulle komma till Timrå på lördag och hälsa på och stanna på middag. Hoppas dom är hemma nästa helg så kanske vi kan ses då i stället. :-)
Väntar på samtal från Lotta så jag ska höra vad hon tycker om det. 
A-laget skulle ha spelat på fredag egentligen, och B-laget på lördag. Men eftersom det var ett par stycken som ska spela i förstalaget som jobbade sent på fredag skiftade han.
Man kan väl säga att Jens tagit igen sin sovmorgon i alla fall. Jag och Stina kom nyss hemifrån Sandra och han ligger och sover. 
Erbjöd mig även att höra med min mamma och pappa eller Emma om kanske någon av dom kunde ha barnen på lördag medans jag spelar. Så kan Jens hitta på något han med.
Går vi vidare, vilket tränaren trodde vi hade stor chans att göra spelar vi även söndag. 
Har en känsla av att matcherna drar igång tidigt på morgonen och att jag och barnen blir kvar i Österforse tills på söndag. 
Nej äta något kanske.
 
 
 

Lite onödigt..

Kategori: Allmänt

Marie och barnen kom förbi i eftermiddags och räddade mig från allt det tråkiga. :-) Joline blev kvar över middagen och lekte med Ida. Dom baka med trolldeg, såg på lite film, byggde med duplo och lekte kurragömma.
Ida var inte så svårhittad då hon knappt kunde hålla sig för skratt där vi gömde oss :-)
Släppte av Jollan hemma hos henne och åkte vidare för träning i Långsele.
Så här i efterhand känns det som att jag kunde lika gärna ha stannat hemma. Riktigt dålig fokus.
Så här får det inte se ut dagarna innan cup..
Hoppas på en bättre träning och mera vilja från samtliga på torsdag!
Till råga på allt stukade jag foten. Inget allvarligt då jag kan gå på den. Men bra blå och svullen är den. 
 
Helt otroligt. Vitrinskåpet var som sagt klart och innan träningen skulle jag lägga i hyllorna. 
Igårkväll när jag började med hyllplanen sa Jens och pekade på den längre smala kanten på hyllan:
-"Du fattar väl att det är den här sidan och inte den korta du ska måla. Den hamnar ju ändå in emot skåpet och kommer inte att synas.
 
Jag som hade tänkt målat den kortare sidan blev osäker men litade på vad han sa och målade den längre.
Två lager.
 
När jag satte in dom ikväll har jag målat på fel sida..!
Jag skulle ha litat på min kvinnliga intuition och gjort som jag tänkt ifrån början.
karl-jä*el! ;-)
Jag blev så trött så jag stängde igen dörrarna och gick därifrån. Det är fortfarande omålat. Ska göra klart imorgon. 
Eller göra om göra rätt.
 
 ♥
 
 
 
 

Segt.

Kategori: Allmänt

Jens har fått sovmorgon idag. Han sover än..Stina var vaken med mig i ca 1timme sedan somnade hon efter att ha ätit gröt. Två timmar kvar tills jag ska hämta Ida. Men vad fasen ska jag hitta på(!?) 
Skulle kunna röja upp lite i köket. Men det tar inte mer än 10minuter sedan är det klart och jag är lika göralös igen. 
Nej man skulle haft sig ett litet projekt till som sagt. Inte lika våldsamt stort som vitrinskåpet.
Hade jag vetat vart jag skulle vilja ha barnens nuvarande klädbyrå skulle jag måla på den ett lager färg och tapetsera lådorna. Men det vet jag inte..
Sedan är vitfärgen slut. Eller det lilla som är kvar har det börjat blivit små färgklumpar som halvtorkat.
Svammel svammel...
 
     

Klar!

Kategori: Allmänt

Nu ska bara färgen torka så ska jag lägga in hyllorna och skruva fast skåpet i väggen :-)
Så skönt!
Nu blocket och leta nytt projekt :-)

hoppla hoppla

Kategori: Allmänt

Ida är på dagis, Jens och Stina sover. Jag har precis lagt ett lager med färg på hyllplanen. Ett lager kvar och sedan kan jag fylla skåpet med diverse. Vad ska man hitta på nu då en stund medans färgen torkar(?)

Bilder från helgen

Kategori: Allmänt

 Morgonmys innan vi åkte och fiska.
 
  Väl framme på sjön hade Stina hunnit somna i bilen.
 
 Nyvaken och ville upp ur bilstolen och mysa med mamma :-)
 
 Vilket hon självklart fick göra. (bjuder på den)
 
 Ida är snäll och letar efter lillasysters välling.
 
 Men överlåter det till pappa och smyger iväg för att smaka på graningesnön.
 
 Ojdå, mamma kom på mig :-)
 
 Stefan busade med Ida och satte upp henne på vindskyddet. Det pratade hon om hela kvällen innan hon somnade. 
 
 Efter en lång dag ute är det skönt att mysa ner sig i soffan med pappa.
 
 Ida tyckte morbror såg trött ut och bäddade ner honom på golvet. Sedan tog hon chansen att själv mysa ner sig bredvid honom. (Den fick du bjuda på Stefan) :-)
 
Vi hade en jättebra dag. Det måste vi snart göra om igen.
 
 
 
 
 

Fråga Olle

Kategori: Allmänt

Ser på, vad jag antar är reprisen(?) av fråga Olle..Vilka pinsamma människor det finns...
Jag har svårt att tro att folk faktiskt går igång på att tillexempel vara en ponny. Känns som att det är mer en grej för att få synas i tv en liten stund. Men vad vet jag. Helt galet i vilket fall som helst.
 
 BaowChikkaBaoWow! ;-P
 

Hektisk dag!

Kategori: Allmänt

Ja minst sagt. Vi klev upp 8.30 i morse åt frukost och lekte inne på Idas rum.
Strax före 11.00 åkte jag och Ida till kyrkan för att höra när Joline sjöng och för att ta emot en gåva för barn födda 2012. 
Det jag däremot inte visste var att vi skulle gå fram och visa upp våra "nyfödda" barn.
Stina låg ju hemma och sov.
Lite pinsamt och obekvämt var det att gå och ställa sig längst fram i kyrkan utan Stina. 
Ida följde såklart med fram och det känndes lite bättre att ha något barn med upp i alla fall.
Så där stod vi. Jag och Ida, Marie och Nåvan (född 2012) och tog emot en cd-skiva.
-"Här är våra nyfödda. Nåvalie och Stina...Stinas storasyster Ida" sa hon lite trevande.
Jösses..På prästen lät det som att det var Stina jag hade med mig fram.
Jag kände mig tvungen att säga att Stina låg hemma och sov. Varpå hon sa något i stil med:
-"se på dom och deras familj"
Hela situationen var obekväm. Tur att det gick ganska fort och att vi fick gå ner och sätta oss igen.
Efter allt var klart åkte vi hem och åt lunch. Sedan somnade både jag och Ida.
14.00 skulle vi vara i utanede för Me&I visning hos familjen Moberg.
Vaknade 13.50. Ojdå, hade bestämt med Marie att vi skulle mötas hos henne eftersom jag inte visste vart dom bodde.
Klädde på en sovande Ida och bar ut henne i bilen.
14.06 var vi på plats. Sena men som tur var hade dom väntat in oss och inte börjat än.
Åkte hem igen strax efter 15.00 för att Ida skulle hinna träffa farfar lite innan han skulle hem till Timrå igen.
Men på vägen hem från Me&I visningen svängde jag in hos min mormor för att hämta mammas kvarglömda telefon.
Telefonen har vi varit upp med till Uffe. Han kör förbi Österforse på väg till jobbet och skulle lämna igen den i morgonbitti. Så dit har vi också hunnit varit.
Barnen somnade runt 20.30. Och jag gick ut i garaget för att måla på hyllplanen ett lager till.
Skåpet är helt klart nu och jag ska vända på hyllplanen och göra två strykningar där så är det helt klart sen.
Men det får bli imorgon efter att jag lämnat Ida på dagis. Är helt slut.
 
 

går lös på pappas dator :-)

Kategori: Allmänt

 vhhjkbjkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk    jjjjjjjblll<nvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvn
 

Andra februari

Kategori: Allmänt

Dagen har varit kanon bra! :-) Vi klev upp vid 8.30. Ida brukar vakna lite senare av någon anledning när hon sover med oss. Stina som är en riktig långsovare på morgonen väcks oftast av storasyster. Även i morse :-)
Vi fikade lite och mötte sedan upp barnens mormor och morfar och såklart Idas stora idol "morbror" Stefan hemma hos mormor och morfar.
Vi hade planerat en dag med fiske och korvgrillning. Ida, morfar och Stefan tog skotrarna och jag, Jens och mormor tog bil till abborsjön. 
Vi hade bra väder och Ida lekte i snön och åt korv. Efter någon timme åkte vi till Österforse igen.
Där gjorde pappa Jens och Ida upp en till eld och vi var ute någon timme till.
Stefan knöt ett långsnöre på snowracern och skjutsade Ida efter skotern varv på varv. Jag satt bakom Ida.
Även jag skjutsade Ida med Jens bakom. Vilket resulterade i att jag fastna i djupsnön och Jens fick ta över ;-P
Men roligt hade vi :-)
Ida var så trött och slut så hon somnade en halvtimme på ett renskin.
Sedan var det nästan dags för middag och vi packade ihop och gick in.
Alla var trött och slut efter att ha varit ute hela dagen. Vi satt i soffan och tittade på teletubbies tillsammans med Ida medans morfar stökade med middagen i köket och innan hockeyn började. 
Moster Emma kom hem från praktiken och satte sig hon med trött efter sin dag.
Vi åt och därefter fortsatte vi att se klart matchen som hunnit börja.
Ingen dålig middag heller. Stek med hasselbackspotatis och gorgonzolasås. Inte helt fel på en lördag ;-)
Nu är vi hemma och Ida ligger tillsammans med pappa Jens inne på sitt rum och pratar om dagen :-)
Tror hon är nöjd och glad efter idag och kommer nog somna ganska snart.
Stina ligger i spjälsängen och surrar hon med. 
-"mammamammamma"
Hon är nog nöjd med dagen hon också. Hon har legat i sin nya åkpåse i en pulka och för det mesta sovit :-) Vaknat och velat ha lite mat, jollrat och skrattat åt storasyster som gärna är lite pajas så lillasyster skrattar :-)
Men tror nog Stina kan vara vaken en stund till. Verkar så i alla fall :-)
Ska ta och busa lite med henne nu en stund innan hon blir trött och somnar.
 
Bilder från dagen kommer senare. Ni får nöja er med några sedan i sommar på Ida i stället.
För även fast dagen har varit kanon bra föredrar jag varma sommardagar med bus i solen och grillning. 
Särskillt nu när man har små barn och ska klä på och klä på och..
 
 
 

Huvva! :´-(

Kategori: Allmänt

Jag och Jens var ute i garaget. Jag målade hyllplanen till skåpet och Jens byter belägg på bilen.
Babyvakten var på inne hos Stina som vanligt när vi är i garaget.
Jens spelade musik, inte speciellt högt, men tydligen tillräckligt för att inte höra in..
Jag gick in när jag inte kunde göra mer på en stund innan färgen torkat.
När jag öppnar dörren hör jag med en gång Ida. Jätteledsen..
Springer in på hennes rum. Hon har nog varit ledsen ett tag för hon "kippar" sådär som man gör när man gråtit en stund. Stackars liten. Hon har vaknat och hittar oss inte och är rädd och ledsen. Nu sover hon i våran säng och jag tänker inte gå ut och fortsätta. Färgen har nog torkat men jag myser hellre med min stora lilla tjej. En till babyvakt ska inhandlas för att förebygga att det här händer igen. Fy vad eländig jag kände mig..

 Våran stora lilla tjej <3

 

Någon?

Kategori: Allmänt

Är i behov av en elektrisk slipmaskin (eller vad det heter?) vill slipa våra köksluckor och måla om dom. 
Är helt enkelt alldeles på tok för lat att göra det för hand. Så om det är någon som har en sån och känns vilja låna ut den är jag tacksam. 
 
 
Misstänker Jens får hjälpa mig med slipningen. Är inte kompis med maskiner jag. ;-P