jennysofie.blogg.se

Mitt liv som sambo med Jens och tvåbarnsmamma till Ida och Stina.

Vila

Kategori: Allmänt

Eftersom jag har mycket att stå i nu med sjuka barn, skola och annat så får bloggen vila tills det lugnat ner sig lite.
 
På återseende! 
 

Påskharen har varit framme

Kategori: Allmänt

 
Ida fick ett påskägg av påskharen idag. 
Emma hade lagt det på muren utanför mammas och pappas vardagsrumsfönster. Det var på snabba ben hon sprang ut i hallen för att ta på sig skorna och hämta in ägget :-)
Vet inte om hon är så jätteförtjust i godis egentligen. Det är nog mest själva plockandet. Hon smakar på dom och spottar sedan ut igen. Glad var hon för sitt ägg i alla fall. :-) Och även fast hon inte äter upp godiset själv fick inte mormor äta upp det när hon skulle tvätta händerna ;-)
-"Inte äta upp min godis mommo"

Finner ingen tid

Kategori: Allmänt

Har varit väldigt dålig nu ett tag att blogga. Hittar ingen tid. Vi är för ovanlighetens skull sjuka igen...
Denna gång Jens och Stina som båda har åkt på flunsan. Stina är den som det tagit hårdast på..
Vi var in med henne till Sollefteå idag då hon har haft hög feber sedan igår som inte gå ner med alvedon och hon i vaket tillstånd bara ligger i våran famn och knappt orkar med sig själv. Hon sover hon väldigt oroligt, dag som natt och jag är fysiskt och psykiskt utmattad efter två sömnlösa nätter och bärande och skrikande på dagarna.
Äter gör hon väldigt dåligt med som tur är dricker och pinkar hon bra. Hostar illa gör hon med lillhjärtat.. 
Men det finns dom som har det värre..säkert.
Vi har varit hos mina föräldrar sedan igår. Vi hann inte mer än dit så blev Stina sjuk. Så hjälp på dagarna (igår och idag) har vi haft. Dels med Stina men också med Ida som såklart behöver uppmärksamhet och vill leka. Jens fick som sagt också feber och var orkeslös. Så extrahjälpen har varit guld värt! 
Ida ville stanna kvar hos mormor och morfar så hon sover där i natt. 
Jag har kollat min hemlabb och antecknat vad som hänt sedan jag började (kändes inte som rätt ord men ni får ha överseende med mitt trötta huvud ikväll) med den.
 
Nu ska jag göra mig klar för sängen. Hoppas hinna somna innan Jens drar igång förkylningssnarkandet och innan Stina vaknar och förmodligen behöver en alvedon och förhoppningsvis vill äta lite. 
 
Frågade läkaren idag om hur länge Stina kan ha feber innan man bör börja oroa sig.
-"Ett par veckor kanske" Fick jag till svar på knagglig svenska. 
Jag fick inte fram ett ord utan tittade bara på henne. 
Ett par veckor?! Det kan inte vara möjligt att man ska ha feber ett par veckor utan att få hjälp.
Jens trodde att hon måste ha missuppfattat vad jag menade och att hon trodde jag fråga hur länge hon kan ha influensa. 
Men frågan var ganska tydlig tycker jag. 
Har aldrig hört om någon som haft feber så länge så Jens har förmodligen rätt om att hon missuppfattade vad jag sa. Hoppas jag.
 
 ♥
 
 
 
 

Fjällsemester

Kategori: Allmänt

I onsdags packade vi ihop och åkte mot Rolandstorp. Emma, Stefan, Jens och Ida åkte i förväg så när vi andra kom på kvällen var stugan uppvärmd :-) 
Innan vi åkte var vi iväg med Ida på vct i Sollefteå. Hon fick medicin mot hostan och dom vill att vi bokar en ny tid nu i veckan för uppföljning och utredning av förkylningsastma. Öronen såg helt okej ut, lite röd men det kunde vara av förkylningen. Hon har inte klagat över ont i dom sedan vi åkte och ska få gå på dagis i morgon.
I Rolandstorp har det varit toppenväder, en stor sol och näst intill molnfritt. Det blåste lite någon dag men annars har det varit fint. -20 på nätterna och mellan - 5-7 på dagarna. Fisk fick vi också. Inte jag, jag hade inte ens ett napp men jag fiskade inte så mycket heller. 
En massa skoteråkning har vi hunnit med. Ida har varit helnöjd och även Stina som för det mesta somnat i pulkan på en gång vi åkt. 
Ida har sovit mycket hon med men man blir trött av att vara ute hela dagarna. Jag orkade hålla mig vaken till strax efter 22.00 på torsdagen annars har jag somnat när vi lagt barnen. :-)
Nu ska jag hoppa in i duschen och sedan sova. Ida har som sagt dagis i morgon och jag ska börja med mina uppgifter. 
 
Bilder från helgen kommer senare. 
 
 Såg inga renar efter vägen. Däremot 6 älgar. 2 efter vägen och 4 som kom ut och gjorde oss "sällskap" på isen. 

Mammas och pappas små fina..

Kategori: Allmänt

Känns som att året 2012 upprepar sig med diverse sjukdomar och dom ger sig hårdast på barnen.
Ida är den som drabbats mest. Natten mot lördag började hon att kräkas och låg hela lördagen utslagen och bara sov. Efter att ha tillfrisknat (efter 48 timmar från senaste kräkning/bajsning) drog hon på sig hosta och snoret bara flödar.
Och inte nog med det klagar hon på öronen igen.
Är det öroninflammation, vilket både Jens och jag tror det är eftersom vi känner igen symtomen, är det tredje gången på 4-5 månader...Jag tycker så fruktansvärt synd om henne som verkar dra på sig alla baskilusker som finns..
Ringde 1177 idag eftersom klockan var efter 16.30 och vct i Sollefteå hunnit stänga.
Jag ville åka in med henne så dom i Sollefteå kunde kolla öronen och med tanke på hur ofta och tätt hon haft öroninflammation hoppas kunna få penicillin omgående om det var öroninflammation. Men det var som sagt stängt.
Fick rådet att ge henne alvedon, näsdroppar och ha henne sovandes i högläge. Ja, det är nog goda råd men dom råden har vi fått förut och det har slutat med två penicillinkurer i alla fall..
Stina snorar hon med. Hoppas för allt i världen att hon klarar öronen. 
Vi har pratat fram och tillbaka om hur vi ska göra med resan i morgon. Vi kom fram till att vi åker i alla fall.
Där kommer vi ha hjälp, stöd och avlastning och nära till både apotek och vct. Båda barnen är på gott humör och är inte sängliggandes utan leker och mår förvånansvärt bra med tanke på omständigheterna. 
Men om det nu är öroninflammation kan det goda humöret vända fort. Istället för att stanna hemma och tro det värsta åker vi och har roligt tillsammans med barnen och hoppas på det bästa. 
 
 Våra små fina ♥

Klättermus

Kategori: Allmänt

Känns tryggt att Stina nu börjat klättra i trappan. Vi som har grind och allt..(nej det har vi inte) Blir till att försöka fixa i ordning den snarast möjligt.

Rubriklös

Kategori: Allmänt

Så fruktansvärt långtråkigt jag har...Ida ligger i sängen och tittar på film. Hon känner sig lite hängig. Jens försöker få Stina att komma till ro som är tröttare än tröttast. Och jag försöker fördriva tiden med..ja inget vettigt alls. Morgondagen kommer att vara lika innehållslöst. Skjutsar Jens och Ida till Österforse. Dom åker tidigare till fjälls för att elda mm. Jag, Stina, mamma och pappa åker efter att dom har slutat jobba.
Jag vill ha pigga barn som orkar leka...Frågade Ida om hon ville bygga lego med mig förut. Fick till svar:
-"Nej, titta bullerbyn"
Hoppas hon är piggare imorgon.

Är det inte det ena..

Kategori: Allmänt

Så är de det andra. Igår eftermiddag började ida klaga på magont. När vi kom in efter att ha lekt var magen alldeles svullen och hård på henne. Hon provade att gå på toaletten flera gånger och strax innan läggdags fick hon äntligen göra ifrån sig. Vid 00.00 vaknade hon igen. När jag gick in till henne stod hon upp i sängen och sktek:
-"Jag bajsa ont!!" Stackarn var stenhård i magen..Idag blir det att köpa katrinplommonpure till henne så att det inte ska vara besvärligt att gå på toaletten. 
Annars ska vi packa idag. Imorgon åker vi till fjällen tillsammans med mamma, pappa, Emma och Stefan. 
Ida längtar verkligen :-) När hon vaknade i morse skrek hon från hennes sovrum:
-"Vart är Stefan!" 
Nu ska jag inta lite frukost innan jag funderar på vad som ska packas och tas med imorgon. 
 
 Undra om vi får se dom här efter vägen imorgon(?)

Snögrotta och lasagne

Kategori: Allmänt

Barnen vaknade 06.30. 
-"Välling!" skrek Ida i mitt öra så jag trodde jag skulle hoppa ur sängen ;-) Klev upp och gjorde välling till båda barnen, för även Stina vaknade av Idas morgonvrål :-)
Vi låg i sängen och tittade på bompa en stund innan vi klev upp. Sedan blev det frukost för mig och Jens och Stina pysslade på golvet och Ida lekte på sitt rum. 
Vid 09.30 klädde vi på oss och åkte till Hammarstrand för att köpa pellets och på apoteket för att fylla på lagret här hemma ;-P Lite fattigare åkte vi hemöver igen. 
Efter lunchen och en stunds lekande inomhus gick jag och Ida ut och byggde en snögrotta. En stor grotta som både hon och jag fick plats i :-) Ida blev sugen på att åka skidor men när jag tog fram dom sa hon:
-"Nej mamma" och skrattade.
-Ida ska ha dom" Hon tog stavarna och gick ut från garaget. Sedan gick hon omkring på uppfarten med stavarna i varsin hand. Roligt hade hon i alla fall :-)
När vi kom in var Jens i full gång med att laga mat. Det händer inte så ofta så jag höll mig undan ;-)
Blev lasagne. Och en god sådan. Nu kan han inte säga att han inte kan nästa gång jag ber honom ;-P
Ida som somnade i bilen runt 10.00 i Hammarstrand var väldigt trött efter maten. Hon kämpade på till 18.40 och gjorde det väldigt bra som orkade hålla igång så pass länge. 
Stina sov när jag kom ut från Idas rum och nu ska jag och Jens hyra en film och mysa ner oss uppe i soffan. 
 
 Min man kan han med ;-)

Dagen

Kategori: Allmänt

Än så länge inga kräkningar. Känns dock som att det just nu är vårat största samtalsämne här hemma.
-"Har du ont i magen?"
-"Mår du illa?"
-"Du känner dig inte konstig?"
 
Eller varför inte
-"Hur var du i magen?" Ja, blir mycket bajsprat just nu när vi mer eller mindre tror att någon av oss ska åka dit när som helst.
 
Bortsett från det och det faktum att vi faktiskt inte blivit sjuka än (för varför skulle vi klara oss som mer eller mindre står i det..) har vi lekt en massa hela dagen då Ida varit sitt rätta jag idag. Vi har varit ute och gjort snötorn som hon har hoppat sönder :-) Och tagit bort dom fula cd-skivorna ur fruktträden eftersom älgarna är borta sedan länge. 
Efter att Ida kände sig nöjd gick in och hon åt två stora portioner av blåbärsyoghurt och sedan fortsatte vi leka.
Hon försöker få Stina att följa med henne in på hennes rum och leka men när Stina inte gör som hon vill blir Ida arg och säger att hon ska gå därifrån ;-)
Annars har jag tvättat i två dagar nu. Jag vet sedan förra gången vi låg i magsjuka att tvättstugan skjuter i taket på en gång och förbereder mig nu på att inte behöva stå där med massa tvätt igen.
 
Nu ska jag hoppa in i duschen och sedan lägga mig i sängen och kika på tv innan jag somnar. Barnen sover redan. Kanske blir ett glas rött innan tandborstningen. Ja så får det bli.
 
 
Dom här finingarna kommer att vara ännu större och vackrare denna sommar :-) 

Ska vi klara detta mån tro?

Kategori: Allmänt

Natten klarade vi utan kräkningar. Får se hur dagen fortskrider..Inga konstiga känningar än. Men kommer det så smäller det bara till säger dom som drabbats av eländet. Imorgon förmiddag har Idas timmar passerat efter sista blöjbytet/kräkning och hon räknas som frisk. Skönt :-)
För oss övriga räknar vi tills tisdag förmiddag för säkerhetens skull. Konstigt vore det om vi klarar oss. Hoppas kan man ju alltid..

Natti natti

Kategori: Allmänt

Går och lägger mig nu i hopp om att få sova några timmar innan man med säkerhet måste upp och hålla i hinken.
Blääää

50-års kalas mm.

Kategori: Allmänt

I onsdags eftermiddag åkte jag och barnen till Österforse för att hjälpa till med förberedelserna inför torsdagens firande av pappa. Jens hade åkt med pappa till Sundsvall så dom kom lite senare. 
Det tog mest hela eftermiddagen och kvällen innan det vi kunde förbereda var klart.
Emma gick hem vid 20.00 då hon var trött och jag gick och la mig vid 21.30 då jag var helt slut efter att ha sovit dåligt natten innan- Stina har varit förkyld och snorig och kräkts upp slem så henne har jag legat och tittat på och hjälpt när hon kräkts.
Mamma hade varit uppe till strax efter 23.00 innan allt var klart och hon kunde gå och sova.
 
Torsdag morgon klev vi upp och gjorde allt klart. Stina sov riktigt bra under natten förutom att efter en flaska välling och med en nattblöja som vid 01.30 tiden var ganska välfylld med pink redan fylldes på med "nummer2" som  även hamnade i sängen. Men efter att ha bytt på henne och i sängen somnade vi om direkt.
Farmor och farfar kom runt 11.00 på förmiddagen och hjälpte till. Vid 14.00 kom första gästen (förutom farmor och farfar) och sedan rullade det bara på hela dagen och kvällen. Sista som lämnade kalaset åkte strax före 00.00. Ett lugnt och stillsamt firande och jag tror inte pappa behöver besöka bolaget den närmsta tiden med tanke på presentbordet ;-P
 
Natten mot fredag vaknade jag av att Ida som låg väg i vägg grinade. Jens vaknade inte och jag gick in för att trösta henne. 
-Jag kräks! sa hon. Och visst hade hon gjort det. Dock inte magsjuka. Hon hade ätit mest hela torsdagen och liksom Stina var hon också väldigt slemmig. 
Bytte i sängen och gick och la mig igen. Jens vaknade när jag börja dra i lakanet och tröstade Ida tills hon somnade om.
Vaknade och klev upp 07.30. Mamma hade åkt på jobbet men pappa var vaken och jag och Stina gjorde honom sällskap framför tvn. Hämtade Ida efter en stund och Jens kom ner vid 09.30.
Stefan, pappa; Ida och en bekant åt pappa åkte iväg en sväng på skotern medans jag och Stina stannade inne och plockade undan och städade efter kalasandet.
När dom kom tillbaka ville Ida inte gå in så Jens gjorde upp en brasa och alla gick ut i finvädret.
När mamma kom hem beställde vi mat ifrån kina.
Emma och Stefan gick hem och vi började packa ihop oss vi med.
Strax innan vi skulle åka ringde det på mammas och pappas hemtelefon. Emma hade fått magsjuka...
 
Natten mot idag var det våran tur. Ida kräktes ner hela hennes säng och Jens gick upp med henne på gästrummet och sov med henne där. Hon kräktes ett par gånger till och har varit väldigt trött idag. Hon har legat uppe i soffan och mest bara sovit stackarn. Hon slutade kräkas tidigt i morse och har fått behållt det lilla som hon har petat i sig. 
Så med all säkerhet åker vi andra dit i natt. Mamma och pappa har haft kontakt med en del, även jag har pratat med några, och jag tror vi är uppe i en 12-13 stycken som ligger i magsjuka. Maten är det inte för två av dom som har åkt dit åt ingenting. Död åt denna äckliga sjuka!! 
Nu ska jag göra Ida sällskap framför Pippi Långstrump.
 
 
 
 
 

Sötsug

Kategori: Allmänt

Ida var lite varm igår kväll och tempen visade på 37,8. Inget som varken störde humöret eller springet i benen  hon var precis lika glad och sprallig som vanligt bortsett från rinnsnuvan. Idag har hon varit hemma från dagis och vi har bara tagit det lugnt. Hon just ingen feber alls och vi har lekt lite på hennes rum och tittat på Alla vi barn i bullerbyn. Nu har hon somnat och jag tror inte att vi ska väcka henne som vi brukar göra efter ca 30minuter utan hon får sova tills hon själv vaknar. Själv ska jag gå till köket och ta en kaka och ett glas mjölk och bota mitt sötbegär ;-P 

 ♥

Då var det vår tur igen då

Kategori: Allmänt

Hämtade hem ett barn från dagis idag med en näsa som bara rinner. Hon får vara hemma från dagis imorgon med hopp om att det inte blir mer än såhär. Men sån tur tror jag knappast att vi har.
Kommer som vanligt olägligt när morfar ska firas på torsdag och vi ska hjälpa till med allt som ska fixas redan på onsdag..
Kan inte beskriva med ord hur efterlängtad denna sommar är och vad trött jag är på den här snön och dessa förkylningar hit och dit som aldrig tycks ha något slut.
 
 Sommartjej
 

Helgen

Kategori: Allmänt

I fredags efter att jag hämtat Ida på dagis åkte vi hem för att hämta upp Jens och Stina och åka till Österforse.
Väl framme satt vi i vardagsrummet och väntade på att dom skulle bli klar med planeringen av det nya köket tillsammans med han som ska rita det mm. Eller jag var väl mest inne i köket och tjuvlyssnade ;-P Tycker sånt där är jättespännande :-)
Efter att dom var klar med det hade Emma och Stefan precis kommit och vi tog på oss ytterkläderna och gick ut för att grilla och äta kolbullar. Det blev någon sväng på skotern runt lägdan tills Ida kände sig nöjd. 
Efter att alla (förutom Ida som hade bestämt sig innan hon smakat att hon inte tyckte om) hade fått kolbullar så vi var nöjda packade vi ihop och gick in.
Ida åt två stora portioner med mos och biffar och efter det gick vi in i vardagsrummet och tog ett glas vin medans barnen pysslade med sina leksaker. 
Stina hade tidigare under dagen haft jobbigt med magen men vi trodde det hade gett med sig då hon varit nöjd hela eftermiddagen. Så var inte fallet..Hon hade det kämpigt på kvällen och var hård i magen. Som tur var sov hon bra och fick plommonpure på lördag så det släppte. Minst sagt släppte det. Men vi ska inte gå in så mycket mer på det för att skona känsliga läsare ;-)
 
lördag förmiddag åkte jag och mamma in till Sollefteå för att handla allt som ska göras tills pappa fyller år.
Vi fick även med ett ritblock och pennor till Ida som var mycket uppskattat.
Tanken var att jag skulle åka och se hur Rebecka hade det i sin nya lägenhet men medans mamma gjorde lunch tog jag en kaffe med baileys. Inte så genomtänkt.
Efter maten gick vi ut och hjälpte till att tömma vedboden på de sista pinnarna som gick att ta reda på. Resten körde Ida och Stefan bort på majbrasan. 
Vi gick in och lekte lite innan det var dags för barnen att sova. Jag somnade med Ida och vaknade igen vid 22.30 för att gå ner och borsta tänderna och gå upp och lägga mig igen.
 
Idag har jag suttit med min uppgift om friktion. Men nu är den klar.
Jens och Stina åkte hem på eftermiddagen och jag stannade och hjälpte mamma att påbörja storstädning av hela huset innan gästerna kommer för att fira pappa på torsdag. Ska dit på onsdag och fortsätta med städningen och förbereda maten.
 
Imorgon efter att jag lämnat Ida på dagis ska jag sätta mig ner för att bättra på min uppgift om energi och effekt för att kanske kunna uppnå ett högre betyg där. Tvätta och städa bör jag även göra här hemma. Jens sa att Stina hade hittat ett russin under bordet som hon som tur var hostat upp. För att undvika att hon ska sätta någon annan matrest, eller vad man nu kan tänkas hitta på golvet, i halsen igen får jag nog ta fram draken i morgon.
Nu ska jag stänga igen här och prova sova en stund. Lovade Ida att hon skulle få bada innan dagis imorgon och en film ville hon se. Tidig morgon imorgon med andra ord. 
 
 
Ida hoppas på att Loke är på dagis imorgon. :-) Hon har saknat honom nu när han varit sjuk ett tag.
 

Läser igenom igen och igen och...

Kategori: Allmänt

Ska lämna in mitt arbete idag och precis som med dom två andra inlämningarna är jag lika nervös denna gång.
Kan jag det här nu(?)

 

 

Stina

Kategori: Barnen <3

Våran minsting håller på att bli stor ♥
De sista två veckorna har det gått jättefort. Från att ha ålat sig fram till nu då hon drar sig upp på diverse möbler och går längst med dem. 
Kryper gör hon bara över mattor. Men det går fortast att ta sig fram som en liten larv ;-P
 
  ♥
 
Hade såklart ingen bild på det på min telefon. Får be Jens lägga över bilderna han tagit. 

Hos frisören

Kategori: Barnen <3

Jag var med Ida till frisören i måndags. Hon var även denna gång jätte duktig och satt (mestadels) stilla tills det var klart :-) 
 
 
-"Ida är jättefin" sa hon när det var klart och vi kommit ut därifrån.
Så hon var nog nöjd själv :-)

Kvälls pyssel

Kategori: Allmänt

Några barnmatsburkar, ett spetstyg, snöre, lim och mycket fritid så blev det tillslut hela 11 st ljuslycktor. 
3 stycken ska ges bort. 
Dom andra pryder byrån i hallen och vår sänggavel. 
Nu blir det sängen och imorgon ska jag lämna in min rapportskrivning på skolan. Efter det och att jag hämtat Ida från dagis åker vi till Österforse och grillar och gör kolbullar med mamma, pappa, Emma och Stefan.
 
 
 
 
 
 

Sticklingar och plugg

Kategori: Allmänt

Dom pelargonsticklingar som bildat rötter har fått kommit tillbaka till sina krukor. Nu börjar det bli ont om plats så får nog ta fram nya krukor och plantera i. Roligt :-) Dom kommer vara så fin i sommar :-)
Man kan se skillnaden redan nu och för ett par veckor sedan när det inte var lika ljust ute. 
Nu blommar mina stora gröna växter uppe med långa stänglar och vita blommor. 
Dom flesta av de gröna växterna är köpta på Ikea. Pelargonerna är köpta nere hos Stefan på handelsträdgården och några är köpta på handelsträdgården i Sollefteå :-) 
När jag köper blommor på Ikea känns det mer som att man räddar dom stackarna :-P 
Vet inte varför det känns så men fina har dom blivit efter lite omvårdnad ;-P
Min morbror hade en växt från Ikea som jag skulle vilja ha :-)
Nu längtar jag bara ännu mer till sommaren :-) 
Annars håller jag på med en rapportskrivning som jag vill ha klar för inlämning tills på fredag. 
Ska snart hämta Ida på dagis men innan dess ska jag förbereda lite inför middagen.
 

Börjar bli ont om tid

Kategori: Allmänt

Väntar på att Jens ska bli klar med det han håller på med så att jag kan åka till Långsele och hinna handla lite som fattas innan träningen inför morgondagens middag. Vi får ju fin främmande av familjen Palmroth imorgon och ska prova få ihop någon trevlig middag att bjuda på :-)

Tips tack!

Kategori: Allmänt

Jag har en pappa som fyller 50 år inom kort och det ska naturligtvis firas :-)
Jag, mamma och min syster ska stå för maten och vi funderar på tapas. Men eftersom att vi alla tre är rätt grön på det området önskas lite hjälp på traven.
Har ni några tapas-tips så kom gärna med dom här. :-)

 

 

Hemma

Kategori: Allmänt

Ida har somnat, helt slut efter dagen var hon lill-grodan :-) Stina sitter i sin spjälsäng och pysslar på med sin napp. Hon drar sig upp rätt som det är och tjuter av förtjusning :-) Hon börjar bli stor hon med.
Vi var i Österforse vid strax efter 11.00 och runt 12.00 stod det 5-6 snöskotrar utanför mammas och pappas hus. 
Jaktlaget skulle sätta ut saltstenar idag och Ida skulle få åka med morfar :-)
Tror dom var borta i nästan 4 timmar. Ida var helnöjd :-) Sista kvarten hem somnade hon på skotern.
Under tiden försökte mamma förklara för mig vad energi och effekt är för något (det jag ska kunna tills fredag till veckan) Känns lite bättre men jag tror jag måste få en lektion till så det verkligen känns som att jag förstått. 
Vi blev bjudna på middag. Plankstek med hemmagjort potatismos, sparris inlindad i bacon, paprika, tomathalva och beasås :-) Inte fy skam :-)
Efter middagen åkte morfar och pappa Jens på affären och med sig hem hade dom efterrätt i form av vaniljglass och kolasås.
Efter lite slappande på maten framför tvn och Per Morberg åkte vi hemöver igen. 
 
 
  Lite olika storlek på korten men stor glädje hos dom båda ♥
 
 

Varmkorv och Varma kläder

Kategori: Allmänt

Efter lunch packar vi in oss i bilen och åker mot Österforse. Fint väder är det och jag tror dagen kommer bli väldigt bra :-) Ida ser fram emot att åka skoter med "morbror" Stefan och morfar.

Bilder från Jens telefon

Kategori: Barnen <3

Jens förde över bilder från hans telefon. Så jag bjuder på lite gammalt och nytt från den.
 
 En liten Ida ♥   Järngänget :-)  
 "Bakom mina solglasögon"
 
 Sommartjej   Ida på "fylingen"  
 
 På gatufesten i S-vall i väntan på lillasyster.  
 
 Ca 1 timme gammal ♥
 
 1 dag gammal på soffan i Bergsåker där hon föddes.
 
 Korvgrillning i Järsjön   Stina ♥  :-)
 
 Provar nya mössan från faster Anna. 
 
 Skruvning med pappa i garaget.
 
 Tummen upp för det här fina tornet.  Nyvaken Stinis :-)
 
 
 
En del kort gick inte att rotera. Men det får ni fasen leva med. ;-)
 

Smått och gott

Kategori: Barnen <3

    
 
    
 
  

Gårdagen, dagen & morgondagen

Kategori: Allmänt

Igår när jag kom hem från skolan var Wildah och hennes pappa här. Barnen busade på precis som vanligt när dom träffas men efter en stund kom tröttheten ikapp dom och Wildah åkte hem till sig och Ida somnade.
Klockan var egentligen mycket för att Ida skulle sova (16.00) men vad gör man när hon inte orkar hålla sig vaken längre. 
Efter middagen åkte vi till lilla fröken Edholm för att busa lite mera. vid 19.30 åkte vi hem och Ida somnade 20.30 och Stina somnade i bilen så det var bara att klä av hon och lyfta över henne till spjälsängen.
 
Idag har vi varit till min morbror och hans fru Linn och hälsat på dom och deras minsting som kom för en månad sedan. En liten liten Alma.
Kan inte förstå att mina barn varit så små :-) Jätte fin var hon.
Men jag vågar som vanligt inte hålla i så små barn, förutom mina egna då förstås.
Men när hon blivit lite större och kan hålla huvudet själv ska jag mysa på henne :-)
Ida lekte med min andra lilla kusin, Olle. Han och Ida är jämnåriga. Skiljer bara någon månad :-)
Vi åkte hem och åt lunch och barnens farfar var förbi en snabbsväng innan han skulle vidare mot Sollefteå.
Vi bestämde med farfar att vi skulle komma ner till honom när han kom hem från Sollefteå.
Så dit har vi också varit en sväng tills att Stina blev hungrig och jag insåg att jag packat ner vällingen men ingen flaska..klantigt...
När vi kom hem ville Ida mysa framför bompa en stund och det tyckte mamma och pappa lät mysigt också så vi gjorde henne sällskap och Stina som ätit välling och busat var trött så hon somnade. 
Ida fick bestämma middag idag så då blev det "suvo". Hade hon inte sagt pizza så hade vi inte förståt vad hon menat.
Det är sällan vi äter pizza. Dock inte så länge sedan sist, men annars är det låångt mellan gångerna.
Men Ida verkar ha ett väldigt bra minne. Vet inte vart det kommer ifrån när hon har både en mamma och en pappa som har ganska dåligt minne.
Hon kom till och med ihåg att hon fick russin sist hon var hos min morbror. Och jag tror det var i sommras.
Det första hon sa när vi kom in var "russin" :-)
Efter vi hade ätit lekte vi på Idas rum fram tills det var dags för barnen att borsta tänder och sova.
Båda barnen sover och jag ska gå till köket och hämta ett stooort glas vatten. Man blir så fruktansvärt törstig av pizza och jag vet faktisk inte ens om jag tycker att det är så särskillt gott.
 
Imorgon efter lunch ska vi till mina föräldrar. Pappa ringde och fråga om inte Ida ville komma och åka skoter.
Dom ska åka ut med jaktlaget och sätta ut saltstenar. Och självklart ville hon det :-) Hon missar inga chanser att få åka skoter. :-) Det skulle ta ett tag så vi skulle bli bjudna på middag där.  
 
Lägger in en favorit i repris. Bara jag fått i mig nå vatten ska jag lägga in nya bilder. 
 ♥♥♥

Första mars

Kategori: Allmänt

Lämnade in båda uppgifterna idag och kunde äntligen andas ut efter att Jörgen skummat igenom dom och tyckte att det såg bra ut. Känns skönt :-)
Fick en ny uppgift (energi och effekt) som "ska" vara klar tills på fredag. Jag väljer lite själv när jag lämnar in mina arbeten men vill gärna hålla mig inom en vecka.
Mer om dagen kommer i morgon. Nu ska jag göra Jens sällskap framför tvn.

På papper

Kategori: Allmänt

Nu är jag äntligen klar med det andra arbetet och har precis skrivit ut det.
Ska ner idag och lämna in båda uppgifterna eftersom att Jörgen inte var på skolan i fredags.
Hoppas nu bara att jag förstått de båda uppgifterna rätt och att han godkänner dom :-)