jennysofie.blogg.se

Mitt liv som sambo med Jens och tvåbarnsmamma till Ida och Stina.

När orden inte hörs...

Kategori: Allmänt

Satt och kolla olika bloggar och hamnade på en kvinnas blogg vars bror lever ihop med min kusins mamma. Min kusin som har en cp-skada och sitter i rullstol.
Hon hade skrivit ett inlägg om när hon och Daniel hade spenderat dagen ihop och det hade stannat en man som brukar "busa lite" med Daniel och efter att dom pratat en stund säger han plötsligt: (Jag citerar hennes text)
-Jag hade en son som dog. Jag ser att de har samma skada. Läkarna sa att personer med den typ av skada blir inte över 30 och han dog när han var 29.
 
Nu ligger det till såhär att Daniel förstår allt som sägs. Och han hörde precis allt som mannen sa. Han är absolut inte dum på något sätt och vis. Kroppen  vill bara inte samma som han. 
Jag blev både arg och ledsen när jag läste vad han varit med om.
Att inte folk begriper bättre än så. Att man inte förstår att bara för att man sitter i rullstol och har den typ av handikapp min kusin har är man inte dum i huvudet, man känner, man är lika mycket människa som någon annan. 
 
Hon skriver även om annat Daniel måstat utstått. Lärare som inte kunnat hantera hans handikapp. 
På idrotten hade alla de andra barnen fått var sin uppgift. Men till Daniel sa hon: (Jag citerar igen)
-Jag kan inte riktigt förstå vad du ska klara av så du kan ju vara kon.
De andra barnen skulle använda honom som markering och springa runt honom. 
Jag tycker denna kvinna vars blogg jag hamnade på gjorde alldeles rätt som tog honom därifrån.
Förstå vad förnedrande att stå där inför alla sina klasskamrater och först och främst höra att man inte klarar av någonting och sedan att man ska agera kon.  
Det kan väl inte ha varit en chock att han kom på lektionen!? Hon kunde väl ha ägnat lite mera tid och hittat en vettig uppgift åt honom. Att vara handikappad och sitta i rullstol är inget hinder för att idrotta. 
 
Daniel är en mycket glad och trevlig kille och lever sitt liv näst intill som alla andra i hans ålder gör. Han går på krogen, casino, jobbar och umgås med familj och vänner.
 
 
Jag träffade honom för ett tag sedan nu på konsum i Långsele där han jobbade. Vi pratade en stund. För även fast han inte använder ord gör han sig väldigt bra förstådd. Vi pratade som sagt en stund och han fick träffa min yngsta dotter Stina. Han är nog väldigt barnkär Daniel. Vi pratade om att han snart ska bli storebror igen. Han sken som solen och såg väldigt stolt ut :-)
Det är synd att vi ses så sällan nu mer för han är verkligen en toppenkille!

Kommentarer

  • Carola säger:

    Fint skrivet om min älskade Danne <3

    Svar: Vad skönt att du tyckte det :-)
    jennysofie.blogg.se

    2013-01-12 | 20:09:04
    Bloggadress: http://familjenmahlberg.bloggplatsen.se
  • Linda säger:

    Tänk vilka okänsliga människor det finns, som inte tänker längre än vad näsan räcker! Jag blir så irriterad när jag läser sånt här... usch!


    Svar: Ja det är sorgligt hur folk beter sig..Han har det inte lätt. Så medveten om sitt handikapp. Men han är en av de mest positiva och glada personer jag någonsin träffat. :-) Man blir glad i hela kroppen när man träffar honom! :-)
    jennysofie.blogg.se

    2013-01-12 | 21:59:02
    Bloggadress: http://summerberry.wordpress.com

Kommentera inlägget här: